Đoković: Selektor – zašto da ne?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je za zvanični sajt Dejvis kupa da će po završetku igračke karijere možda postati selektor Dejvis kup tima Srbije.

Tenis 12.04.2017 | 22:20
Đoković: Selektor – zašto da ne?
Đoković kaže da je Dejvis kup posebno takmičenje jer teniser ulaže mnogo energije igrajući pod nacionalnim bojama, ali mu se mnogo više energije vraća zauzvrat, nego na individualnim turnirima.

Zbog toga ostavlja otvorenom mogućnost da jednog dana postane i selektor Dejvis kup tima Srbije.

"Zašto da ne. Zaista uživam u ovom takmičenju, uživam da provodim vreme sa svojom ekipom. Jednog dana kada završim sa aktivnim bavljenjem tenisom kao igrač, definitivno ću razmisliti o tome da nastavim kao selektor. Velika je odgovornost, ali i velika privilegija voditi tim na svetskoj sceni, doprinositi mu svojim znanjem i iskustvom i preneti to mlađima", kaže Đoković.

On podseća i da je upravo osvajanje "salatare" jedan od najvećih uspeha u njegovoj karijeri, a uspesi u ovom takmičenju mu daju motivaciju i za mečeve na ATP turu.

Đoković je inače ove godine za sada jedini top deset igrač koji nastupa u Dejvis kup timu svoje zemlje.

Srbija je predvođena Đokovićem savladala Španiju 4-1 u četvrtfinalu Dejvis kupa 2017. godine, a u borbi za finale gostovaće Francuskoj sredinom septembra.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar