Sjednica u skladu s procedurom

Generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH saopštio je danas da su začuđeni izjavom ministra bebjednosti Dragana Mektića u kojoj tvrdi da posljednja telefonska sjednica Savjeta ministara BiH nije održana u skladu sa procedurom.

Bosna i Hercegovina 10.04.2017 | 10:02
Sjednica u skladu s procedurom
Tvrde da su svi članovi Savjeta ministara BiH bili obaviješteni o dnevnom redu telefonske sjednice održane 6. aprila ove godine na identičan način kao i za sve prethodno održane sjednice istog karaktera.

Navode da su prijedlog dnevnog reda, kao i tehnički dio procedure održavanja sjednice utvrđeni i provedeni od strane ovlaštenih osoba.

"Na telefonskoj sjednici su prijedlozi četiri zakona: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda,  Zakon o o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i Zakon o osiguranju depozita u bankama BiH,  koji su ranije usvojeni na redovnoj sjednici Savjeta ministara BiH, usklađeni sa mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine BiH i to u dijelu, ne suštinskih, nego nomotehničkih ispravk",kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da su svi ministri dobili obrazloženje održavanja telefonske sjednice u kojem je jasno naglašeno: „da je u pitanju isti tekst zakona koji su usvojeni na redovnoj sjednici, uz nomotehničke ispravke u skladu sa mišljenjem Zakonodavno-pravnog sektora Parlamentarne skupštine BIH, a koje je Savjet ministara BiH imao obavezu ugraditi u predložene zakone prije održavanja sjednice Doma naroda BiH, te je zbog hitnosti i održana telefonska sjednica".

Rezultati glasanja, prema saopštenju, su bili isti i na redovnoj i na telefonskoj sjednici, "Zako su, u skladu sa važećim procedurama, usvojeni većinom glasova članova Savjeta ministara BiH", kaže se u saopštenju.

"Zbog svega navedenog zaista nas začuđuje stav ministra Mektića, posebno imajući u vidu da su i ranije, istina dosta rijetko, održavane telefonske sjednice na kojima su glasali svi ministri u Savjetu ministara  BiH, kao i da su jednoglasno usvojeni svi zapisnici sa takvih sjednica", kaže se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marko

10.04.2017 09:06

I sta SzP ima reci na ovakva zadnja desavanja? Nisam Dodikov poklonik, ali slucajno ili namjerno, sve ispada kako on govori i procjenjuje...tako da SzP ili ima totalno pogresne analiticare i krojace politike ili su totalno poslusni. Prije vjerujem ili hocu da vjerujem da je ovo prvo, ali svakako nije dobro.

ODGOVORITE
Name

Hm

10.04.2017 12:36

Marko, to je majmunski potez koji nam udara na inteligenciju.

Name

???

10.04.2017 09:32

Mektic i Crnadak spavali!!! NIKO ih nije budio, skandal!!

ODGOVORITE
Name

robija

10.04.2017 10:04

Vi ste najobicniji sljam,koje vase lopovske procedure!

ODGOVORITE
Name

kalimero

10.04.2017 10:25

Ne serite pljackasi,da vam ne trebaju novi krediti nebi se dogovorili nizsto ni za pedeset godina.Ali pare i korupcija vas odmah ujedini.

ODGOVORITE
Name

Dragan

10.04.2017 11:00

Je li usvojen Zakon o akcizama ili nije?

ODGOVORITE
Name

srbin

10.04.2017 15:36

Halo sekretaru ovdje je riječ o tome da ne postoji telefonska sjednica ni u zakonu ni u ptavilniku skupštine.???majmune jedanNe bitno o čemu se raspravljalo.

ODGOVORITE