EU stopirala stroge kontrole

Na graničnim prelazima Hrvatske sa Slovenijom i Mađarskom privremeno su stavljena van snage nova pravila za prelazak šengenske granice, a aktivirane su ciljane kontrole državljana evropskog privrednog prostora i Švajcarske, saopšteno je iz Kancelarije direktora hrvatske policije.

  • Vijesti
  • Region


Navode  da se, uprkos saradnji sa graničnim policijama Slovenije i Mađarske, kao i primjeni svih raspoloživih tehničkih i ljudskih kapaciteta granične policije Hrvatske, nisu uspjele ublažiti gužve na graničnim prelazima, prenose hrvatski mediji.

Zbog terorističkih prijetnji Evropi od juče su na snazi bila nova šengenska pravila.

Pojačano su provjeravani putnici, uključujući građane EU koji su do sada granicu prelazili bez stroge kontrole, pa su se stvarale velike gužve.

(Agencije)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

subota oko 9:00

08.04.2017 22:23

Iz Hrvatske sam čekao na prelazak u Sloveniju oko satipo a onda vidio kolonu sa druge strane koja je skoro do TermaČatež😀 Strašno ako tako ostane.

Ante

08.04.2017 22:24

Jos samo fale kakve korpe da spase agrokor i pomognu propalu drzavu koji skandal od te evrope SRAMOTA.

Žeton

09.04.2017 12:19

Propali ko žeton. Ovo je čisto maltretiranje 1000 ljudi ušlo kao izbjeglice niti se zna ni ko ni kad i sad trzaju ljude na granici. Uhvatiće ih znate zašto .

m16

09.04.2017 14:21

Ne razumem ovakvo ponašanje , pa ne dešava se terorizam na granicama, već unutar, svi koji su do sada počinili teroristički napad dugo vremena žive u zemljama evropske unije, u imaju stalni boravak i njihova dokumenta , znači da bezbjedonosne službe unutar tih zemalja, obavještajne loše rade svoj posao,to je suština problema.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.