Pas osjeti ko je loša osoba

Nova istraživanja su pokazala da to nije slučajno i da psi zaista mogu da osjete ko je loša osoba ili ko ih se plaši, a pogotovo da li je neka osoba loša prema drugima. Na taj način znaju kako da se ponašaju kada im neko priđe ili prođe pored njih.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Da bi to zvanično dokazali, istraživači su zamolili vlasnike pasa da pred svojim ljubimcima odglume tri različite situacije.

U prvoj, vlasnicima je data tegla koju nisu mogli da otvore. Jedan istraživač se ponudio da pomogne, dok je drugi bio pasivan.

U drugoj, jedan istraživač je opet bio pasivan, dok je drugi  odbio da pruži pomoć. Na kraju oba scenarija, oba istraživača su ponudila psu poslastice i kako je i bilo očekivano – pas ih je obje pojeo.

U drugom dijelu istraživanja, jedan istraživač se ponašao bezobrazno prema vlasniku psa, vikao je, psovao i nije želeo da mu pomogne da otvori teglu. Kada je isti ponudio psu poslasticu, pas ju je na začuđenje mnogih – odbio i nije htio da je pojede. Tako su naučnici došli do zaključka da pas može da zaključi ko su loše osobe i to bez greške.

Sljedeći put kada budete primijetili da se vašem psu ne sviđa određena osoba, obratite pažnju na njeno ponašanje!

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

rumunija

08.04.2017 12:39

Istina,moj pas na pojedine grize zemlju,a na neke I maltene nepogleda!

...

Isto

08.04.2017 19:20

Oni osjete bolest i cudno se ponasaju. Meni je skoro pudlica skocila u krilo, a pas koji me zna tuzno me je gledao. Zadnji put kad me tako gledao zavrsila sam na operaciji, a sad cekam sta ce mi biti.

Bolest

09.04.2017 13:14

samir

18.06.2017 16:19

Sto onda ne napadne moju punicu

Odgovor ces naci u tekstu. Ako pas nece da uzme hranu od lose osobe, sigurno mu nece pasti na pamet da je ujede.

he he he

24.09.2017 14:56

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.