DK - Đoković: Španci su jaki i bez Nadala!

Novak Đoković i Viktor Troicki nadaju se da će publika biti vetar u leđa i pomoći timu da savlada Španiju i izbori plasman u polufinale Dejvis kupa.  Srpski teniseri respektuju rivala, iako nije doputovao u najjačem sastavu, ali veruju da imaju kvalitet i da uz pomoć publike mogu do plasmana u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa

Tenis 06.04.2017 | 19:15
DK - Đoković: Španci su jaki i bez Nadala!
Španija nije doputovala u Beograd na meč četvrtfinala Dejvis kupa sa najboljim timom, ali su doveli igrače koji zaslužuju respekt, ocenili su teniseri Srbije.

"Možda će neko reći da Španija igra sa trećim timom, ali opet imaju dva igrača među 25 najboljih na svetu, kao i Marka Lopeza koji je osvojio zlato u dublu na Olimpijskim igrama, tako da nikako ne smemo da ih potcenimo", rekao je najbolji teniser Srbije Novak Đoković posle žreba za duel četvrtfinala Svetske grupe u Rektoratu Univerziteta u Beogradu.

Drugi teniser sveta istakao je da o kvalitetu selekcije Španije dovoljno govori to što imaju 10 igrača koji u svakom trenutku mogu da odgovore visokim zahtevima.

"Rafael Nadal je sinonim za tenis u Španiji i svetu, i nedostaje im sada, ali to ne znači da nemaju kvalitet i da dolaze bez ambicija. Dejvis kup se ne gleda zbog jednog igrača, već zbog nacionalnog tima. Karenjo je u Top 20 igrača sveta, Ramos Vinolas je odmah iza, a Mark Lopez je osvojio mnogo trofeja u dublu. Igraće bez nekoliko igrača, ali to je snaga španskog tima, jer imaju i druge koji mogu da odigraju dobro", dodao je Đoković, uz napomenu da se igrači protivničkog tima igraju u dobroj formi, da su opasni, beleže dobre rezultate ove sezone i da su pripremljeni za zahtevne mečeve u Dejvis kupu.

Koliko domaći tim poštuje rivala najbolje govori podatak da su angažovali levorukog sparing partnera kako bi se što bolje pripremili za meč protiv Alberta Ramosa Vinolasa. Đoković, koji će baš protiv 24. igrača sveta otvoriti duel Srbija – Španija u petak u 15 časova, radio je specijalno na tome.

"On je levoruk i takvi igrači su vrlo nezgodni zbog drugačijih uglova igre i taktičkih pristupa. Baš zbog toga juče i danas trenirao sam sa levorukim teniserom da se pripremim za taj meč. Nadam se da ću dobro početi meč, jer dosta toga zavisi od starta. Verujem i da ćemo imati podršku pune dvorane, da ćemo napraviti atmosferu dostojnu četvrtfinala Svetskog prvenstva za tenisere", rekao je Đoković.

Nole je dodao da se oseća veoma dobro.

"Prethodnih dana trenirao sam punom snagom, kao i svi u timu, jer se trudimo da podignemo nivo forme i da od sutra damo maksimum na terenu. Lakat je u redu, ne osećam bolove i spreman sam da odigram meč u petak, a za kasnije ćemo videti", napomenuo je Đoković

Nakon Đokovića prvog dana na teren će izaći i Viktor Troicki, koji će za prvog rivala imati Pabla Karenja Bustu, najbolje rangiranog španskog igrača u ovom sastavu.

"Karenjo Busta je odličan igrač, zaslužio je da bude među 20 na svetu, jer sjajno igra ove sezone. Sjajno je počeo sezonu, igrao je polufinale u Indijan Velsu, i trenutno ima najbolji renking u karijeri. Nismo se nikada sastali, ali sam gledao protiv Janka Tipsarevića i Dušana Lajovića i znam šta mogu da očekujem od njega. Nije baš tipičan španski teniser, jer više preferira brzu podlogu, odnosno beton, igra 'čist' tenis. Nadam se da će sve zavisiti od mene. Uz pomoć publike mogu da pobedim", poručio je Troicki, jedini igrač koji je prijavljen za sva tri dana.

"Prijavljen sam za tri meča, ali nadam se da će dva biti dovoljna. Što se mene tiče spreman sam i dobro se osećam. Snaga našeg tima je što imamo mnogo opcija da pravimo promene. Sve je na selektoru", naveo je Troicki.

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić naveo je da očekuje teške mečeve

"Kao tim igrali smo protiv svih igrača iz njihovog tima i znamo šta nas očekuje. Naša prednost može biti to što oni nemaju mnogo iskustva igranja za reprezentaciju, izuzev Lopeza. Reč je o kvalitetnom timu i očekujem da će svaki meč biti težak", naveo je selektor-igrač Zimonjić.

On je naveo i da su Ramos Vinolas i Karenjo Busta prema rezultatima ove sezone drugi i četvrti teniser Španije, a da je ispred samo Rafael Nadal, dok je treći Roberto Bautista Agut.

Svi igrači Srbije istakli su da im je posebno drago što će se meč igrati u hali Aleksandar Nikolić, nekadašnjem Pioniru, gde su svi počeli svoje karijere.

"Odrastao sam u Pioniru. Tu sam radio kondicione treninge, a kasnije su u istoj hali treniraali i Nole i Viktor i Ilija Bozoljac, Boris Pašanski... To je dvorana u kojoj su mnoge naše reprezentacije igrale velike mečeve u raznim sportovima. Moje prvo sećanje na Pionir je meč protiv Danske, kada sam imao 12 godina i tada mi se i probudila želja da jednog dana i sam nastupam za svoju zemlju. Izgubio sam meč protiv Kazahstana, prvi po povratku tenisa u dvoranu Pionir, ali se nadam da ću u subotu uspeti da to popravim i ostvarim pobedu za Srbiju", rekao je Zimonjić.

I Novaka posebne uspomene vezuju za bivšu halu Pionir.

"Osim što smo svi tu radili kod istog trenera Zorana Grbovića, ja sam u blizini te dvorane igrao i svoj prvi turnir u karijeri. Pobedio me je baš Viktor, kada sam imao osam godina, a on devet", rekao je Đoković.

Svi igrači Srbije pozvali su publiku da u što većem broju dođe u dvoranu i podrži ih u važnom duelu.

"Očekujem veliku podršku sa tribina, jer su ovo retke prilike da gledaju našu reprezentaciju protiv svetskih igrača. Ujedno se zahvaljujem našim teniserima što su uvek tu za nacionalni tim, uprkos teškom rasporedu, koji je naročito naporan posle olimpijske godine", rekao je Zimonjić.

"Uvek je poseban osećaj kada igram u Beogradu, gde imam šansu samo u Dejvis kupu. Svi ovo vidimo kao veliku priliku da budemo zajedno, biće pravi praznik za naš narod", dodao je Troicki.

U petak od 15 časova duel Srbija - Španija u četvrtfinalu Dejvis kupa otvoriće meč Novak Đoković - Albert Ramos Vinolas, a potom će uslediti dvoboj Viktora Troickog i Pabla Karenja Buste.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar