Primarijus Vale od Italije – slavi se jubilarna 350. trka u karijeri!

Istorija će u nedelju upisati Doktora u anale sporta kao najistrajnijeg motociklistu sa najvećim brojem nastupa na gran pri trkama.

Ostali sportovi 07.04.2017 | 15:15
Primarijus Vale od Italije – slavi se jubilarna 350. trka u karijeri!
Magija, opsesija i harizma Valentina Rosija već dugo drma Moto GP planetu. To nije više vest, ali jeste da će devetostruki šampion sveta u Argentini proslaviti jubilarni 350. gran pri u blistavoj karijeri!

Računa se sve! To je jako bitno reći da bi se znalo kako se došlo do ove računice. Dakle, nastupi u klasama 125, 250 i 500 kubika, zajedno sa Moto GP klasom ulaze u Rosijevu "skromnu" računicu.

Budući da je Vale od Italije jedan od dvojice motociklista koji su osvajali Rio Hondo, ne bi čudilo ni da slavlje povodom jubileja za navijače VR 46 provinijencije preraste u proslavu pobede u Argentini. Ipak, da ne nagađamo, ali da još jednom podvučemo da 350. profesionalnih trka za karijeru jednog motocikliste nije nikako mala stvar. Možda je baš zbog toga italijanski as pronašao mesto i u srcima srpskih navijača. VR 46 četa iz Srbije zbog njega putuje u Brno. To je još samo jedan u nizu dokaza da euforija magičnih žutih zastava u Moto GP karavanu neće u skorije vreme jenjavati u najluđem takmičenju na dva točka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar