Nadal: Da nije bilo Novaka i Rodžera...

Španski teniser Rafael Nadal pokušao da zamisli kako bi tenis izgledao da su Rodžer Federer, Novak Đoković i on - igrali u "odvojenim erama" ovog sporta. Ima prednosti, ali i mnogo mana, "šmekerski" je zaključio Rafa.

Tenis 07.04.2017 | 22:50
Nadal: Da nije bilo Novaka i Rodžera...
Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković pripadaju grupi tenisera koja je osvojila najveći broj trofeja - bez obzira na to što su praktično igrali u istoj eri.

Od početka ovog milenijuma oni su podizali čak 44 trofeja sa najvećih teniskih turnira: Federer je osvojio čak 18, Rafael Nadal 14, a Novak Đoković 12; o tome koliko su strašnih mečeva odigrali – glupo je i pričati.

Međutim, šta bi bilo da su igrali u odvojenim erama? Da nisu bili rivali?

Rafa Nadal je u intervjuu za špansku "Marku" pokušao da ponudi odgovor na ovo pitanje, a bez obzira što se na kraju krajeva čini "diplomatski", iza njega se krije velika istina.

"Ima i dobrih i loših stvari kada sa takvim teniserima igraš u istoj eri", počeo je on i pojasnio:

"Bio sam dugo svetski broj dva iako sam imao veliki broj bodova - i u mnogim drugim erama bih bio na prvoj poziciji ATP liste. To je loša stvar... Međutim, dobra stvar je što sam razvio dva sjajna rivalstva sa Federerom i Đokovićem. Osećam se srećno jer smo uživali u tome i to je nešto što je iznad interesa tenisa", odgovorio je "šmekerski" Rafael Nadal.

Najbolji španski teniser, koji neće učestvovati u Dejvis kupu u kom njegova reprezentacija gostuje Srbiji u hali "Aleksandar Nikolić", istakao da je u "njegovo vreme" bilo više mlađih na ATP "turu".

Od nove generacije naročito poštuje Nika Kirjosa i Aleksandra Zvereva.

On će u junu proslaviti 31. rođendan, na šta kaže "nažalost, tako je".

"Ako mi telo izdrži - nadam se da ću igrati tenis još nekoliko godina", konstatovao je Rafa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar