Čarlston: Jelena bez šanse protiv Samante!

Jelena Janković eliminisana je u drugom kolu u Čarlstonu od Samante Stosur – 6:1, 6:3.

Tenis 05.04.2017 | 09:45
Čarlston: Jelena bez šanse protiv Samante!
Australijanka je bila poprilično ubedljiva protiv najbolje srpske igračice, a do vođstva u setovima stigla je za svega 24 minuta igre, uz dva brejka.

Drugi deo meča bio je nešto neizvesniji, Jelena je uspela da sačuva svoj servis na startu i u četvrtom gemu po prvi put oduzme servis protivnici (3:1), ali je onda totalno pala i Samanta je rutinski stigla do preokreta i trijumfa.

Jelena Janković stigla je do drugog kola na turniru u Čarlstonu, a Aleksandra Krunić odigrala je jedan meč u glavnom žrebu, nakon čega su obe spakovale kofere.

Krunićeva je posle uspešno odrađenih kvalifikacija izborila mesto među 56 igračica, ali je to bilo sve.

Ona je već u prvom kolu u glvanom žrebu naletela na 11. nosioca, Mirjanu Lučić Baroni, koja igra veoma dobro ove sezone, pa je pretrpela poraz.

Srpska teniserka, koja je posle pobede u kvalifikacijama primila ozbiljne pretnje putem društvenih mreža, uspela je da se skoncentriše na teren i pruži jak otpor 23. igračici sa WTA listi, ali je eliminisana posle tri seta - 6:1, 4:6, 6:3.

Ni Jelena Janković nije se mnogo naigrala na turniru u Čarlstonu, na kojem je tokom karijere imala dosta uspeha.

Džej Džej, koja je 2007. osvojila titulu u američkom gradu, a 2013. igrala finale, poražena je u drugoj rundi. Ona je posle ubedljivog trijumfa nad Ruskinjom Ekaterinom Aleksandrovom (6:0, 6:4), u narednoj rundi glatko poražena od Samante Stosur - 6:1, 6:3, nakon 74 minuta igre.

Jelena Janković tako je nastavila sa slabim rezultatima ove sezone. Ona je u 2017. učestvovala na ukupno devet turnira, a na šest je završila takmičenje već u prvom kolu, računajući i turnir u Dohi, na kojem je morala da igra kvalifikacije.

Osim u Čarlstonu, i u Indijan Velsu je stigla do drugog kola, dok je na Australijan Openu, jedinom odigranom grend slemu, napravila najbolji rezultat - eliminisana je u trećoj rundi od Svetlane Kuznjecove u tri seta (6:4, 5:7, 9:7).

Turnir u Čarlstonu igra se za nagradni fond od 710.900 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar