Arivabene je iznudio tišinu: Još ne razmišljajte o novim ugovorima!

Fetel će se pržiti na klackalici između Ferarija i Mercedesa, a Kimi će možda okačiti kacigu o klin pre nego što mu šef ponudi novi cirkuzantski ugovor.

Ostali sportovi 13.04.2017 | 14:45
Arivabene je iznudio tišinu: Još ne razmišljajte o novim ugovorima!
Mauricio Arivabene neće pečatirane favorite u svojim redovima. On decidirano odbija da se na temu novih ugovora za aktuelne takmičare u ekipi razgovara. Ferarijev dvojac će za tu čast morati da se dokazuje na pistama.

Trenutno, Sebastian Fetel i Kimi Rajkonen imaju važeće ugovore sa Skuderijom do kraja ove takmičarske sezone. Pobednik prve trke u Australiji već nekoliko puta je povezivan sa prelaskom u Merecdes AMG Petronas. Taj transfer će se desiti jedino ako tim iz Maranela ne pronađe zajednički interes sa nemačkim vozačem, a Toto Volf odluči daValteri Botas nije zadovoljio kriterijume u tandemu sa Luisom Hamiltonom.

“Priča o novim ugovorima ovoga trenutka je veoma teška tema. To bi samo uznemirilo naše vozače. Želim da ih vidim srećne tokom sezone, jer ako je tako onda znači da je naš bolid brz”, rekao je Mauricio Arivabene koga verovatno izjeda i saznanje o kome se glasno ćuti. Naime, Kimi Rajkonen bi na kraju ove sezone mogao da prekine karijeru, okači kacigu o kiln i ode putem kojim je otišao Niko Rozberg. Opcija koja se spominje za Finca je penzija.

U slučaju da se Rajkonen penzioniše trenutno najdostupnije rešenje bi bio Antonio Đovinaci. On sada stažira u Zauberu, pa se na krilima zle sreće Paskala Verlajna našao na startu druge trke u sezoni Formule 1, u Kini, ali se nije proslavio, jer je ispao već u ranoj fazi trke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar