DK: Teniski "Zmajevi" spremni za Holandiju!

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. aprila u Zenici dočekati Holandiju u drugom kolu Prve grupe Evroafričke zone.

Tenis 05.04.2017 | 08:15
DK: Teniski "Zmajevi" spremni za Holandiju!
Tomislav Brkić, Damir Džumhur, Mirza Bašić i Nerman Fatić braniće boje Bosne i Hercegovine, a u Zenicu su stigli svi igrači osi Bašića čiji se dolazak iz Meksika očekuje.

Damir Džumhur, 73. igrač na ATP listi i najbolje rangirani bh. teniser rekao je na današnjoj konferenciji za medije kako je ovaj put podloga nešto brža.

"Imaćemo dovoljno vremena da se naviknemo, nisu velike razlike u podlozi. Bitno je da svi budemo spremni za petak. Nerman i ja smo već trenirali. Mislim da će podloga biti dobra, da ćemo odigrati dobro protiv Holandije, koja ima dobar tim. Mi smo svi spremni da imamo još jedan veliki rezultat i damo pobjedu Bosni i Hercegovini", rekao je Džumhur.

Najbolji bh. teniser smatra da su Holanđani izuzetno iskusna ekipa.

"Mislim da oni žele da skinu pritisak sa sebe, možda zbog domaćinsta nam daju ulogu favorita. Holandija je iskusna, imaju Robina Hasea koji je nekoliko godina u Top 100. Mislim da su iskusna ekipa, ali smo i mi jer dugo godina igramo kao jedan tim, velika je složnost u našem timu i mislim da će to presuditi", rekao je Džumhur.

On smatra da se BiH mora taktički spremiti za susret s Holanđanima.

"I ja i Mirza smo igrali jako dobro, Tomo je došao na nivo gdje bi trebao da bude bolji i mislim da će ta dobra igra biti ključna za predstojeće mečeve, da nam to može dati dodatno samopouzdanje. Veći je pritisak igrati kući i sigurno je da postoji psihološka blokada koju moramo prevazići. Igrao sam jake mečeve, igrao sam protiv Robina i dobro je što sam igrao protiv njega, mislim da će biti jako bitno da se taktički pripremimo za mečeve", rekao je Džumhur.

Bosanskohercegovački tim nema selektora, nego je tu ulogu na sebe preuzeo igrač i kapiten Tomislav Brkić.

"Bilo bi lakše da imamo nekoga u ulozi selektora, ali Tomo je pokazao da je odlično mogao voditi tim, pogotovo je na mom meču, u trenucima koji su bili bitni, dao dobre savjete. Jako smo složni i mi sebe najbolje znamo i guramo, zato je dobro što imamo Tomislava tu. Nadam se da ćemo nakon ove pobjede naći nekoga", rekao je Džumhur.

Brkić, koji će imati dvostruku ulogu protiv Holanđana, je rekao da očekuje težak meč. Nada se da će BiH ići dalje i da su šanse za prolazak 50-50.

"Imaju dobre igrače i singla i dubla. De Baker je već par godina u Top 100. Vučem malu povredu od prošlog turnira te očekujem da ću biti spreman do subote kao i Mirza. Svaki put smo igrali srcem, boriš se što više možeš. Voljeli bismo da je bilo i više publike zadnji put. Mislim da je ovo jedan istorijski meč, da napravimo ono što u tenisu u BiH nije napravljeno, da se borimo za plasman u svjetsku grupu", rekao je Brkić.

Prvi singl mečevi igraju se u petak od 14 sati, dok se dubl igra naredni dan u istom terminu u zeničkoj Areni.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar