NFL: Toni Romo u penziji, ide u komentatore!

Pomalo neočekivano, jedan od najpotcenjenijih kvorterbekova savrmene ere NFL-a, Toni Romo odlučio je da se penzioniše.

Ostali sportovi 12.04.2017 | 08:15
NFL: Toni Romo u penziji, ide u komentatore!
Romo napušta NFL ligu posle 13 godina, četiri Proboul učešća, 34.183 jarde i 248 tačdauna za Dalas Kaubojse, u kojima je proveo celu karijeru.

On je prošle sezone zbog povrede izgubio mesto startnog kvorterbeka u Dalasu, ruki Dak Preskot je iskoristio trenutak, a spekulisalo se da bi Romo mogao da sledeće sezone zaigra za Denver Bronkose.

Međutim, on je odlučio da se penzioniše kao "kauboj", a ostaće u američkom fudbalu kao komentator na nekoj od televizija koje pokrivaju NFL. Navodi se da ima ponude Foksa, NBC-a i CBS-a, koji traži zamenu za dugogodišnjeg analitičara Fila Simsa u udarnom nedeljnom terminu.

Romo je poput Toma Brejdija predstavljao primer autsajdera koji dostigne status superstara. U NFL je stigao iz druge koledž divizije van drafta, napornim radom se izborio da uđe u često zatvoren sistem.

Na terenu je predstavljao kombinaciju nepredvidljivog plejmejkera i preciznog dodavača koji je znao i da zabavi publiku. Nakon što je prve dve sezone proveo u senci Drua Bledsoa, da bi mu prvu pravu šansu dao Bil Parsels 2006, i iskoristio je. Od Terela Ovensa, preko Terija Glena, do uspona Deza Brajnta, predstavljao je ključnih faktor napada Kaubojsa.

Nakon 19 TD u prvoj sezoni u kojoj je postao starter bacio je 19 tačdauna, a već u sledećoj postavio lični rekord od 36. U samo jednoj u kojima je nastupio na najmanje 13 mečeva bacio je manje od 20, ali je u poslednje dve nastupio na svega pet utakmica.

Oborio je rekord tima po broju bačenih jardi i tačdauna i osvojenih pokušaja. Sa 30 pobedonosnih je nadmašio legende Dalasa Rodžera Staubaha i Troja Ejkmena. Njegovim povlačenjem dobili smo još jedno podsećanje na kraj zlatne ere NFL kvorterbekova, jer su se u poslednjih desetak godina povukle žive legende ove lige Bret Farv, Kurt Vorner i Pejton Mening.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar