Moto GP: Stiže li Dukatijeva egzotična zamjena za aerodinamična krilca?!

Dukati je na Herezu testirao čudne usmerivače za vazduh na „domestiči“ motociklu! Nazvali su ih „glava čekića“. . .

Ostali sportovi 08.04.2017 | 18:15
Moto GP: Stiže li Dukatijeva egzotična zamjena za aerodinamična krilca?!
Italijanski Dukati je kao svoje tajno oružje prvi u Moto GP uveo aerodinamička krilca koja su se vrlo lako primila kao plodan pelcer u najbržem sportu na dva točka. Kao što svi znamo, ona su sada zabranjena, pa su svi primorani da izvrdavaju i pronalaze neka zamenska rešenja.

Dukati je zato na Herezu u okviru privatnih test sesija za Lorenca i Dovicioza spremio nešto sasvim novo. Probali su nov aerodinamički paket u originalu nazvan „hammerhead“, (glava čekića). Kako se cela šklopocija od kompozitnih vlakana koja više liči na futuristički dizajniran usisivač iz osamdesetih pokazala nije još uvek poznato. Dukati telemetrijske cifre vezane za učinak ovog sklopa još uvek drži u strogoj tajnosti.

Uprkos tome iz italijanskog tabora stiže vest da Dukati još neće uvesti ovaj deo u Moto GP upotrebu. Tako će biti sve dok se ne odluči suprotno. U slučaju kraljevske klase to može biti bilo kada, pa ne treba da iznenadi ukoliko se Horhe Lorenco u nekom trenutku zbog otežanog prilagođavanja na motocikl pojavi na stazi sa ovim delom aerodinamike.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar