Fanđo, Sena, Šumaher… Ko ulazi u FIA Kuću slavnih?!

Nići će čak dve Kuće slavnih oktanskih sportista. Jedna će biti u Parizu, a druga u Ženevi!

Ostali sportovi 06.04.2017 | 15:45
Fanđo, Sena, Šumaher… Ko ulazi u FIA Kuću slavnih?!
Zaista je auto-moto sport duboka reka po kojoj su gazili mnogi velikani na dva i četiri točka. Zato je zaista čudno da niko do danas nije napravio Kuću slavnih sportista ove fele! Žan Tod, predsednik Svetske automobilističke federacije FIA je rešio i to da promeni. Napraviće ne jednu nego čak dve.

“U decembru ćemo otvoriti FIA Kuću slavnih. To je nešto na čemu smo ubrzano radili već dve ili tri godine. Imaćemo jednu Kuću slavnih u Parizu i jednu u Ženevi. Kada vidite koji ljudi će se naći u njima, i da su neki od neki od njih nažalost nisu više među nama, sve će vam postati fascinantno“, rekao je Žan Tod koji takođe i F1 do 2021. vraća izvornim motorima, odnosno korenima koji će ovaj sport ponovo vratiti u srce navijača.

Recimo na kraju da samo Moto GP dodeljuje priznanje za zasluge nakon što istaknuti takmičari završe karijeru. Istao tako, Dajmler već godinama brižljivo neguje tradiciju svojih Srebrnih strela u posebnoj muzejskoj sekciji, baš kao što to čini Skuderija u Maranelu. Kuća slavnih će zato biti sjajno mesto da se svi velikani okupe na jednom mestu i prikažu u svetlu koje zaslužuju. Ajrton Sena, Huan Manuel Fanđo, Novulari,Braunhič ali i žive legende kao što je to Mihael Šumaher, Alen Prost i Niki Lauda svakako će naći zaslužen prostor u Kući slavnih koja je falila oktanskim sportovima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Daimler media

Komentari / 0

Ostavite komentar