Neuništivi Federer pokorio i Majami!

Švajcarski teniser Rodžer Federer nastavio je sa dominacijom na ATP turu u 2017. godini titulom na Mastersu u Majamiju!

Tenis 02.04.2017 | 22:50
Neuništivi Federer pokorio i Majami!
Federer je u finalu savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4 i osvojio treći trofej od početka sezone, posle Australijan opena i Indijan Velsa.

Potvrda fenomenalne forme očigledna je i u međusobnom skoru sa Nadalom – Rodžer je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu i produžio najbolju seriju u karijeri protiv Rafe, smanjivši na 23-14 u konačnom zbiru.

Treći put je podigao pehar na Floridi, 91. u karijeri i nastavio Nadalovo prokletstvo, koji je izgubio i peto finale na drugom Mastersu sezone.

Za razliku od onog u Indijan Velsu, meč u Majamiju nije bio toliko kvalitetan, obojica su bila nervozna na startu, pa je prvi set doneo pravi festival brejk lopti. U gotovo svakom je bila barem po jedna, ali se na prvi brejk čekalo do sedmog gema.

Federer je iskoristio šestu priliku i nakon 49 minuta došao do 1-0.

Nastavak meča je doneo potpuno drugačiju sliku – bilo je mirno sve do samog finiša, kada je ‘Bik sa Maljorke’ ponovo popustio i izgubio i treće finale u godini.

Na mestu gde je davne 2004. počelo "Fedal" rivalstvo Švajcarac je izašao kao pobednik, osvojio 1.000 ATP bodova i 1.028.300 dolara, dok je poraženom pripalo 600 bodova i 501.815 dolara.

Na kraju, imao je 29 vinera, ukupno 14 više od protivnika, uz četiri neiznuđene greške manje – 19:23.

Takođe, nestvarno zvuči da će osvajač 18. Grend slem titula biti četvrti igrač na svetu od ponedeljka, ispred petoplasiranog Nadala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar