Federer: Očekivao sam Kirjosove trikove!

Rodžer Federer igraće drugo masters finale u roku od nekoliko nedelja, nakon titule na Indijan Velsu, ima šansu da opet osvoji i Majami.

Tenis 01.04.2017 | 21:45
Federer: Očekivao sam Kirjosove trikove!
Švajcarac je nadigrao Nika Kirjosa 2-1 u polufinalu na Floridi, gde ga u borbi za trofej očekuje stari poznanik Rafael Nadal.

"Očekivao sam trik udarce i slične stvari od njega. Bio bih iznenađen da nije to radio ili bar pokušavao. Meni je bilo važno da takođe igram svoju igru. Da on oseti kako ja želim da ide meč", rekao je Federer.

Duel sa Australijancem je trajao tri sata, igrali su tri taj-brejka, kao i u prethodnom okršaju koji je pripao Kirjosu, ali Federer nije delovao kao 35-godišnjak.

"Osećao sam se dobro, jer ne igra se često meč u tri taj-brejka. Lepa pobeda. Uvek je uzbudljivo dobijati setove u taj-brejkovima", rekao je Švajcarac.

Kirjos igra odlično ove godine, dva puta je u nizu pobedio Novaka Đokovića, ali se o njemu i dalje više priča kao o lošem dečku tenisa, nego kao o budućnosti ove igre.

"Federer je očigledno miljenik publike gde god da igra. Ali mislim da sam dobro odgovorio, borio sam se. Ja sam emotivan čovek. Imam dosta uspona i padova, kao rolerkoster. Mislim da je publika uživala. Ali neću se iznenaditi ako kažu nešto loše o meni", rekao je Australijanac.

On je svojim greškama omogućio Švajcarcu da dobije prvi set, dok je u drugom preokrenuo posle meč lopte za rivala.

"Osećam da raste moj nivo igre. Trenutno sam konkurentan u svakom poenu, to pravi razliku. Njegov servis i prvi udarac su verovatno najbolji na ATP turu. Igrao sam protiv sva četiri najbolja igrača na svetu, a njegovi prvi udarci su teži nego bilo čiji drugi. Osećaš da praviš ritern, a on je već na lopti i šalje viner. Sjajan je", zaključio je Kirjos.

Federer i Nadal će se sastati u nedelju od 19 časova, 37. put u karijeri, na mestu gde su imali prvi obračun pre 13 godina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar