Moto GP - Kevin Švanc iz iskustva: Vini je pametan i zna posao!

Bivši šampion iz 1993. godine u kategoriji 500 kubika misli da bi Maverik Vinjales mogao mudro da iskoristi Jamahine adute.

Ostali sportovi 05.04.2017 | 14:15
Moto GP - Kevin Švanc iz iskustva: Vini je pametan i zna posao!
Reči bivšeg motociklističkog šampiona iz 1993, Kevina Švanca ne bi trebalo shvatati površno i bez osnova kada je reč o toku i mogućem ishodu Moto GP prvenstva. On tvrdi da Maverik Vinjales tačno zna koji je njegov položaj, i da bez tenzije može da iskoristiti sve adute u borbi sa daleko popularnijim protivnicima.

“Maverik je porilično pametan i smatram da će ga tim svakog vikenda podržavati, jer je svaka trka bitna za šampionat. Oni će mu dati šansu  da pokaže svoj maksimum na svakoj toj trci. Sigurno mu neće reći da izlazi na stazukako bi se borio za devetu ili desetu poziciju… Tražiće od njega da se bori za pobede. Sve dok ima svog mentora, mislim da će imati dobre rezultate”, izjavio je nekada veoma popularni Kevin Švanc i napravio izvesno poređenje njega i Marka Markeza.

“On ima 22 godine, dok Mark ima 24, a obojica su Španci. Njihovo rivalstvo može da traje od šest do osam godina. Ako uspeju da to rivalstvo prebace i na borbu sa ostalim jakim motociklistima, onda ćemo dobiti upravo ono što je sportu potrebno” zaključio je Švancpriču koja bi sa sportskog aspekta bila savršen Moto GP plan za još interesantniju budućnost takmičenja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar