Misteriozni kupac pazario Trampovu kuću iz djetinjstva

Kuća u njujorškoj četvrti Kvins u kojoj je američki predsednik Donald Tramp proveo detinjstvo prodata je nepoznatom kupcu za 2,14 miliona dolara, što je odlična cena za taj kvart.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Ta kuća, koju je Trampov otac Fred 1940. izgradio u imućnom delu Kvinsa, bila je dom sadašnjeg predsednika SAD tokom prve četiri godine njegovog života, a adresa na kojoj se ona nalazi navedena je u njegovom izvodu iz matične knjige rođenih, prenosi AFP.

Dvospratna kuća u tjudorskom stilu, ukrašena crvenom ciglom, prodata je na aukciji po 54 odsto višoj ceni nego što joj je prodajna cena bila u decembru, kada ju je jedan investitor u nekretnine platio 1,39 miliona dolara.

Odgovarajući na pitanje o toj kući u emisiji američke televizije En-Bi-Si u septembru, tada predsednički kandidat Tramp rekao je da je tužan što je kuća stavljena na prodaju. „Želim da je kupim“, rekao je tada.

Miša Hagani, direktor agencije koja je organizovala aukciju, odbio je da otkrije identitet kupca, ali je napomenuo da „to ne znači da to nije Tramp lično“.

Nije želeo da otkrije ni broj ponuda koje su pristigle za kuću od 186 kvadratnih metara sa pet spavaćih soba i pet kupatila.

Iako su druge slične kuće u tom kraju procenjene na oko 1,6 miliona dolara, konačna cena nekadašnje Trampove rezidencije je niža nego što se nadala agencija koja ju je stavila na prodaju – naime, Hagani je procenio da bi Trampova slava mogla da vrednost kuće poveća na čak više od tri miliona dolara.

Prethodni vlasnici kuće – vlasnici restorana na Menhetnu – prvobitno su nameravali da stave kuću na aukciju polovinom oktobra, ali su je povukli sa tržišta kada se ukazala šansa da joj Trampova pobeda na izborima u novembru poveća cenu.

Iako skroman u poređenju sa sadašnjom raskošnom „Trampovom kulom“ u Petoj aveniji, njegov prvi dom je sada, ipak, deo američke predsedničke istorije, zaključuje francuska agencija.

RTS
foto:internet

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.