EL: Zvezdina računica jasna, ali nije jednostavna...

Regularni deo takmičenja u Evroligi ulazi u samu završnicu, a Crvena zvezda ima priliku da se plasira među osam ekipa koje idu u plej-of.

Košarka 24.03.2017 | 16:45
EL: Zvezdina računica jasna, ali nije jednostavna...
Nepuna tri kola ostala su do kraja, Zvezda se trenutno nalazi na osmoj poziciji sa 15 pobeda i 12 poraza, dok Darušafaka, najveći konkurent, ima skor 13-14.

Računica je jasna – ‘crveno-belima’ potrebne su dve pobede u predstojeće tri utakmice kako bi se domogli Top 8 faze bez dodatnih kalkulacija.

Prva prilika za to biće u petak od 21 čas kada srpski i regionalni šampion gostuje Barseloni.

Potom u Beograd dolazi Uniks, a u poslednjem meču ekipa Dejana Radonjića gostovaće upravo Darušafaki i vrlo lako bi moglo da se desi da baš taj duel odlučuje ko će dalje. Bude li razlika jedan pobeda ili ako spomenuti timovi budu izjednačeni, odluka će pasit u Istanbulu.

Darušafaka je u prvoj rundi savladala Zvezdu 73:70 i imaće minimalnu prednost pred revanš.

Izabranici Dejvida Blata od 18.15 dočekuju Galatasaraj i mnogi su im već upisali trijumf jer je Galata otpisana na 11. poziciji. Pretposlednje, 29. kolo donosi im gostovanje Broseu u Bambergu.

Računica je vrlo jednostavna – Crvenoj zvezdi su potrebne dve pobede ili dva poraza Darušafake, dok bi kod scenarija sa istim brojem pobeda i poraza, morala da slavi u turskom gradu.

Međutim, postoji mogućnost i da o konačnom plasmanu odlučuje bolji međusobni skor, a mogući su međusobni krugovi u kojima će biti i po tri i četiri tima, pa čak i jedan sa pet. Gotovo svi ostali klubovi su sigurni u Top 8, samo se ne zna kakav će konačan plasman biti.

Zvezda ima bolji međusobni skor jedino od Baskonije, pa ni u jednom krugu nije na prvom mestu, ali jeste na drugom u tri slučaja – u krugu sa Panatinaikosom i Baskonijom, zatim sa Fenerbahčeom i Baskonijom, kao i u krugu od četiri sa Fenerom, Baskonijom i Panatinaikosom.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar