Video, SP - Pažnja: Vajs najveći neprijatelj srpskog fudbala!

Fudbaleri Srbije nastavljaju put ka Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji duelom protiv Gruzije, a razloga za oprez ima mnogo.

Fudbal 24.03.2017 | 15:30
Video, SP - Pažnja: Vajs najveći neprijatelj srpskog fudbala!
Srbija će od 18 časova po srednjoevropskom vremenu gostovati u Tbilisiju protiv ekipe koja je uspela da odoli Velsu, polufinalisti Evropskog prvenstva.

Svi u redovima naše reprezentacije svesni su težine utakmice, posebno je o tome govorio selektor Slavoljub Muslin, ali postoji još jedan veliki razlog da se bude obazriv – Vladimir Vajs.

52-godišnji slovački trener, koji je na klupi Gruzije od marta prošle godine, već nekoliko puta je potvrdio da voli da igra protiv Srba, zbog čega se slobodno može reći da je jedan od najvećih neprijatelja srpskog fudbala.

Vajs je krajem prošlog veka igračku karijeru završio u ekipi Artmedija Petržalka, u kojoj je započeo trenersku karijeru – prvo kao pomoćni trener, a onda kao šef stručnog štaba. Taj posao je obavljao do 2006, da bi godinu dana pre odlaska iz bratislavskog kluba, po lošem ostao u sećanju navijačima Partizana.

‘Crno-beli’, koji su bez poraza osvojili titulu u tadašnjem prvenstvu, u trećem kolu kvalifikacija izvukli su slovačkog predstavnika. Prvi meč u Bratislavi završen je bez golova, pa su izabranici Vladimira Vermezovića imali priliku da pred svojim navijačima dođu na korak do najjačeg evropskog takmičenja.

Simon Vukčević je bio najbliži golu u prvom poluvremenu, golman Juraj Čobej je bio neprelazna prepreka i uspeo je da sačuva svoj tim do kraja. Otišlo se u produžetke, potom u penale, gde je Partizan doživeo jedan od najbolnijih poraza u poslednjih 20 godina.

Čobej je postao heroj Slovačke jer je odbranio penale Pjeru Boji i Nenadu Brnoviću za potpuni šok na stadionu u ‘Humskoj’.



Vajs je potom otišao u Saturn iz Moskve, pa se vratio u Artmediju, a nova dobra sezona preporučila ga je za mesto selektora Slovačke. Tri godine je bio na kormilu reprezentacije, da bi nakon Slovana preuzeo Kajrat iz Almatija.

U kazahstanu je proveo tri pune godine i potrudio se da zagorča život drugom velikom srpskom klubu – Crvenoj zvezdi. ‘Crveno-beli’ su na startu kvalifikacija za Ligu Evrope izvukli Kajrat i čekalo se samo kojim će rezultatom da prođu u sledeće kolo.

Desilo se potpuno suprotno – Vajsovi izabranici potpuno su nadigrali ekipu Miodraga Božovića i ostvarili duplu pobedu. Prvo je na 'Marakani' Zvezda poražena rezultatom 2:0, da bi u Almatiju Kajrat potvrdio Zvezdinu sramotu sa 2:1.

Sada je jasno, trener Vladimir Vajs obožava da igra protiv Srba, zbog čega će ‘Orlovi’ morati da budu na dodatnom oprezu u Tbilisiju. Nadamo se da na reprezentativnom nivou neće biti uspešan kao na klupskom.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar