Sastali se Putin i Marin Le Pen

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas se sastao sa francuskom ultradesničarskom predsedničkom kandidatkinjom Marin Le Pen u Kremlju i rekao joj da Moskva nema nameru da se meša u predsedničke izbore u Francuskoj.

Svijet 24.03.2017 | 13:42
Sastali se Putin i Marin Le Pen
Rojters ocenjuje da bi ovaj sastanak mogao da joj prikupi podršku u kampanji za predsednika Francuske.

Putin je naglasio da Moskva ima pravo da se sastane sa bilo kojim francuskim političarem sa kojim želi i da predstavlja "brzo-rastući element" evropske političke sile.

"Znam da se izborna kampanja u Francuskoj aktivno razvija. Ne želimo da utičemo na događaje na bilo koji način, ali rezervišemo pravo da se sastanemo sa bilo kojim predstavnikom svih političkih sila te zemlje", rekao je Putin.

Iako je veoma popularna u Francuskoj, nedostaje joj podrška iz inostranstva, koja dolazi samo od drugih desničarskih partija, navodi Rojters.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima na konferenciji za štampu da Putin i Le Penova nisu diskutovali o bilo kakvoj finansijskoj pomoći njenoj stranki.

Le Penova, koja je rekla da se divi ruskom predsedniku, posećuje Rusiju na poziv predsednika spoljnopolitičkog odbora donjeg doma parlamenta Leona Slutskog.

Izvor: Agencije
Foto: Tas

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pirgavi

24.03.2017 12:56

Dobra je Marin ja joj zelim uspjeh i pobjedu na izborima.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

24.03.2017 13:23

Šta bi trebao radiš Putine, da odeš lijepi plakate Lepenove po Parizu i da kao onda se miješaš?. Ne podržavaš ni Dodika i ne miješaš se, ali ga po nagovoru Kusturice i plaćanjima vjerovatno, primiš uoči izbora. U Srbiju šalješ neke stare avione i primaš Vučića. Lično sam za neke postupke Putina saglasan, ali ovi postupci nisu za interese država nego Rusije. Nemam ništa protiv Lepenove, čak naprotiv, ali bolje se ne miješati i podržati pobjednika i neka to bude gos. Lepen.... To je demokratija.....

ODGOVORITE
Name

Dragan

24.03.2017 17:03

Verujem da će Putin sad da odahne, pošto si ti "lično saglasan sa nekim potezima"!

Name

Zoki

24.03.2017 18:34

Dobice i ona Sankcije jos malo, i jos je trebaju uhapsiti u Francuskoj radi Korupcije ...!!

ODGOVORITE