NBA: Portland "diše za vratom" Jokićevom Denveru! Nurkićev dabl-dabl!

Košarkaši Portlanda i Dalasa zabeležili su pobede i tako zadržali korak za Denverom u borbi za plej-of mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige.  Da li će Nurkić sprečiti Jokića da zaigra u plej-ofu? Fantastična sezona Nikole Jokića mogla bi da ostane bez nagrade u vidu nastupa u NBA plej-ofu.

Košarka 24.03.2017 | 09:15
NBA: Portland "diše za vratom" Jokićevom Denveru! Nurkićev dabl-dabl!
Portland je kod kuće rutinski pobedio Njujork 110:95 i tako došao do 33. pobede u sezoni, odnosno sada ima jednu manje od Denvera, koji se nalazi na osmom mestu Zapada, poslednjem koje vodi u plej-of.

Blejzerse je do pobede predvodio Dejmijen Lilard sa 30 poena, dok je Si-Džej Mekolum postigao 20. Reprezentativac BiH Jusuf Nurkić doprineo je trijumfu sa 16 poena, 10 skokova i tri asistencije.

Njujork je igrao bez povređenog Karmela Entonija, a najefikasniji u timu bio je Kristaps Porzingis sa 18 poena.

Još 11 mečeva čeka njegove Denver Nagetse u ligaškom delu sezone, a iako upravo oni zauzimaju osmu poziciju u Zapadnoj konferenciji, poslednju koja vodi u doigravanje, njihov prvi pratilac, Portland, opasno preti.

Denver ima učinak 34-37 posle sjajne pobede nad Lebronovim Klivlendom, ali je minule noći trijumfovao i Portland, koji je održao lekciju Njujorku (110:95) i sada ima 33-38. Pritom, Trejl-Blejzersi imaju znatno lakši raspored do kraja, trenutno i vode sa 2-1 u međusobnim duelima sa Nagetsima, pa bi moglo da se desi da tim u koji nedavno je stigao bivši Jokićev saigrač Jusuf Nurkić - ostavi našeg reprezentativca bez plej-ofa.

Otkako su ga se odrekli u Denveru, gde je bio nezadovoljan što mu je Jokić preuzeo mesto startera, Nurkić igra kao preporođen u Portlandu. Ne briljira baš svaki put, ali od one čudesne partije protiv Filadelfije, kada je oborio šest ličnih NBA rekorda, sve češće ima ogroman značaj za svoj novi tim. Istina, Lilard i Mekolum su i dalje lideri Portlanda, to su potvrdili protiv Njujorka sa 30, odnosno 20 poena, ali i Nurkićev učinak nije bio zanemarljiv - 16 poena, 10 skokova, tri asistencije.



Nurkić će se sa Jokićem nadmetati vrlo brzo, u "meču sezone" za oba tima, 28. marta u Portlandu, kada bi Trejl Blejzersi mogli pobedom da stignu Nagetse po učinku, a zapravo da ih tog trenutka prestignu zbog eventualnih 3-1 u međusobnim pobedama. Uspeh Denvera u tom duelu mogao bi da odvede Nagetse na dve pobede viška, ali... Ni to nije garant učešća u plej-ofu.

Naime, Denver do kraja sezone igra samo triput kući, a osam puta u gostima. Portland? Upravo obrnuto, osam puta pred svojim navijačima, triput na gostovanjima.

I, ne samo to: Denver će dočekati Nju Orleans dvaput i ekipu Oklahome, a moraće na terene Indijane, Portlanda, Šarlota, Majamija, Nju Orleansa, Hjustona, Dalasa i Oklahome. Igraće četiri puta protiv timova koji, trenutno, imaju više poraza nego pobeda, a sedam puta protiv onih koji imaju više trijumfa nego ovosezonskih neuspeha. Nurkićevi Trejl-Blejzersi će, sa druge strane, dočekati Minesotu dva puta, Denver, Hjuston, Feniks, Jutu, San Antonio i Nju Orleans, a gostovaće samo nejakim Lejkersima, Minesoti i Juti. U svim tim utakmicama, Portland će triput igrati protiv timova sa tzv. "gubitničkim učinkom", a osam puta protiv onih koji imaju više pobeda nego poraza. Ipak, važan faktor je i pomenuta činjenica da će Portland čak osam puta biti domaćin do kraja ligaškog dela sezone, a Denver u svega tri navrata.

Dalas je kod kuće uspeo da pobedi LA Klipers sa 97:95 i tako došao do 31 pobede, odnosno ima jednu više od Nju Orleansa i dve manje od Portlanda. Meverikse su do trijumfa predvodili Set Kari sa 23 poena i Harison Barns sa 21.

San Antonio je kod kuće pobedio Memfis sa 97:90 i tako prišao Golden Stejtu na dve pobede zaostatka pred njihov okršaj sledeće nedelje, koji potencijalno može da odluči o prvom mestu Zapada i najboljem skoru u ligi.

Lamarkus Oldridž postigao je 23 poena, dok je Kavaj Lenard dodao 19 za 55. pobedu Spursa u sezoni. Tim iz Teksasa sada ima dve pobede manje od Golden Stejta, sa kojim igra sledeće srede. Ove dve ekipe imaju ubedljivo najbolji učinak u NBA, pošto trećeplasirani tim Zapada, Hjuston ima 49 pobeda, a četvrta Juta 44. Na Istoku najbolji učinak imaju Klivlend i Boston sa po 46 pobeda.

Toronto je kod kuće pobedio Majami sa 101:84, tako da tim sa Floride nije uspeo da uveća svoju prednost na osmom mestu Istoka u odnosu na pratioce. Hit sada ima 35 pobeda, odnosno jednu više od Čikaga i Detroita, odnosno, tri više od Šarlota.

Bruklin je kod kuće pobedio Finiks sa 126:98 i tako prvi put u sezoni vezao dve pobede.

NBA – rezultati:
Bruklin Nets – Finiks Sans 126:98
Majami Hit – Toronto Reptors 84:101
Dalas Meveriks – LA Klipers 97:95
San Antonio Spars – Memfis Grizlis 97:90
Portland Trejl Blejzers – Njujork Niks 110:95

Izvor: B92/blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar