Nema nezavisne RS ali ni unitarne BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je mišljenja da nije moguća nezavisna Republike Srpska, a ni unitarna BiH bez entiteta. I za njega jedino realno i moguće rješenje je Dejton i da, ako neko pokuša da uradi nešto drugo, nema šanse.

Bosna i Hercegovina 23.03.2017 | 22:56
Nema nezavisne RS ali ni unitarne BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izrazio je večeras nadu da se političari u BiH neće baviti prošlošću i da će u budućnosti više pažnje biti usmjereno ekonomiji, razvoju, boljem školstvu, zapošljavanju i ostalim životnim temama.

"Moramo realno poći od činjenice da je Dejton jedino moguće rješenje i da, ako neko pokuša da uradi nešto drugo, nema šanse. U ovom trenutku mišljenja sam da bar 20 godina nije moguća nezavisna Republika Srpska, a ni unitarna BiH bez entiteta. Ako to prihvatimo onda se možemo okrenuti budućnosti", rekao je Ivanić večeras novinarima u Derventi.

Prema njegovim riječima, u Sarajevu postoje oni koji ne prihvataju realne mogućnosti i nastoje da proizvode krizu.

"Mislim da je međunarodna zajednica u međuvremenu postala realnija kada je pristup BiH u pitanju. EU je rekla je ne interesuje naš ustav već ekonomske reforme", dodao je Ivanić.

On kaže da je posljednja sjednica Predsjedništva BiH prekinuta odlaskom bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića i da je on adresa na kojoj se može dobiti odgovor kada će se stanje u Predsjedništvu BiH vratiti u normalu.

"Izetbegović mora reći kako vidi nastavak rada i dati određene odgovore. Ne možemo se ponašati kao da se nije ništa desilo. Šta je sa nalozima iz kabineta bošnjačkog člana bošnjačkim ambasadorima da se ne poštuje ministar iz reda srpskog naroda?", upitao je Ivanić, koji je počasni predsjednik PDP-a.

On smatra da neko mora da se izvini ili da kaže da se takve stvari više neće dešavati i da se "pisma koja se šalju otvaraju samo zašto što je u Ambasadi BiH neko iz drugog naroda".

"Naprotiv, ostvarili smo nekoliko političkih uspjeha. Prvi put doveli smo međunarodnu zajednicu u poziciju da ne može biti jednostrana", izjavio je Ivanić.

On je u Derventi prisustvovao sjednici OO PDP, čiji je počasni predsjednik.  

(BN/Srna)
(foto: Srna)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

3g

23.03.2017 22:07

Biti spreman za rat najbolje je sredstvo da se očuva mir.

ODGOVORITE
Name

Pogresno

23.03.2017 22:24

Biti spreman za mir najbolje je rjesenje za sviju.Dajte ne lupajte.Dosta je krvavih tragova po Balkanu.

Name

Sd

24.03.2017 06:08

Smrt nacionalistima sa bilo koje strane

Name

Nije bitno

24.03.2017 06:32

@3g o kakvom ratu govoriš? Ko protiv koga? Hajde mi reci, šta je nekom srbinu npr. iz Bijeljine kriv neki bošnjak iz Zenice ili hrvat iz Ljubuškog? Zna se ko je najodgovorniji za siromaštvo u RS-u, pa zašto bi sad ova trojica (srbin, bošnjak i hrvat) trebali da se ubijaju? Naravno ista situacija je i na drugim stranama....

Name

Strpljen

23.03.2017 22:21

Nije problem,narod se ovako može patiti i natezati još 200 godina,bar dok se ne isele svi odavde.

ODGOVORITE
Name

Od srca

24.03.2017 03:03

Kad bi smo se svi odselili, recimo na Grenland, mislim da bi ovi politicari krenuli za nama da nam odrede koliki dio glecera pripada kojem narodu.

Name

mile

23.03.2017 23:05

I sada po Ivanicu dodik se ne treba izvinjavati ni za sta oko prijetnji secesijon, ali muslimani se trebaju izvinjavati za sve sto su oni radili

ODGOVORITE
Name

re mile

24.03.2017 07:49

Prvo ti nisi srbin . drugo ti znas da mile nije 92 napo vojsku trece I dan danas u miru tvoji rade na stetu srba. Zivjela nezavisna Republika Srpska

Name

milovan

24.03.2017 18:56

Živjela sad bi rekao šta. Djeco draga vi koji ovdje pisete, pojma nemate o ničemu, a najmanje o istoriji i kako je šta nastalo ovdje i kolika krv je prolivena!! Nacionalizmu nema mjesta, od toga se ne živi!

Name

Viola

23.03.2017 23:06

Podrška mudrom čovjeku koji je matirao mahalaše u par poteza i svezao ih u čvor iz koga se neće od vezati do izbora. Majstor je! Znači za 20tak godina, pa i nije to neko vrijeme, brzo će to proći, a onda oj drugovi jel vam žao rastanak se primakao. Ne mogu dočekati da svoju državu dobijemo.

ODGOVORITE
Name

re Viola

24.03.2017 08:00

Nećeš ni dočekati.

Name

Laki

24.03.2017 01:43

Ima nezavisne Republike Srpske i bice je,a neka bude unitarne federacije..

ODGOVORITE
Name

pusti snovi

24.03.2017 08:04

Samo sanjaj dijete drago,lijepi su snovi.Problem je zbilja dok se budeš budio, truckajući se na prikolici traktora na putu ka Majci preko Drine.

Name

Balkan

24.03.2017 01:47

Prvo treba otjerati okupatore sa Balkana,(otjerati, jer sami nikad nece otici), pa onda razgovarati o unutrasnjem uredjenju drzava. Moje misljenje je da Republika Srpska nemora nuzno da bude nezavisna, ali njena ovlastenja, koja su joj data Dejtonom, moraju da joj se vrate, a Srpski narod mora da se postuje kao jedan od tri konstitutivna u BiH. Politika unitarne, Bosnjacke Bosne i Hercegovine vodi samo u propast!

ODGOVORITE
Name

Halo Ovlastenje

24.03.2017 10:38

Znas li o cem pricas il lupas napamet naucenu pjesmicu ko svaki bot SNSDa?? Koja ovlastenja sad sprecavaju ikoga da se razvija i zaposli ljude?? Sta to sto je neko negdje prenio unistava RS? Mozda one pive za zeljeznicare,oni su dotakli dno i svjesni su toga pa ih saka laznih obecanja i 2 pive mogu okrenuti za 360 stepeni, ne znam sta ce biti ako na red dodju oni koji su radili i zaradjivali ozbiljniji novac a voljom ove vlasti ostali bez sredstava za zivot? Uostalom kad si vec sitnicar jedan Mirko Sarovic na kog bi ja prenio sva ovlastenja vlade na baterije vrijedi vise nego svi Zeljkini ministri. Da li to znaci da je on jer je drzavni ministar manje srbin ili sta vec? Sta bi tek rekli za prebiranje krvnih zrnaca Mekticu koji je za rezimsku tv jos uvijek Hrvat jer je tako reko Dzevad g. Kad bi prebirali Dodike saznali bi da su vecina iz Hercegovine a njih mozda 10 posto je odselilo u okolicu Banjaluke i pravoslavci su. A po pravom porojeklu su ukrajinci. Ova zemlja nece naprijed dok god ne sabere 2 i 2 i ne shvati da problem nisu prenesena ovlastenja nego nesposobni korumpirani politicari i nedostatak ideja i preduzetnickog duha kod ljudi

Name

Kiki

24.03.2017 14:11

Evo vratit cemo.Gdje hoces da ti ostavimo? Ja budale,cuj mora?? Pa parlament ih je preneo sa glasovima srpskih politicara. Ama bas sve do jedne. Pitaj SNSD. Sad cekajte da nalete takve budale kod bosnjaka da vam to izglasaju.

Name

Kinta

24.03.2017 05:42

Smatram da ovaj politicar dobro radi svoj posao,ali se zadnjih dana raspricao kao baba.Izjava sve u stilu ove iz naslova.Nek malo pricaju oni koji su zamutili ovu trenutnu situaciju.Od njih ni glasa.

ODGOVORITE
Name

Dodo

24.03.2017 06:04

Bolje da si rekao nema ni jedno ni drugo nikada,da vi politicari sugerisete narodu mir,suzivot, pomirenje,prosperitet a ne da nas raspamecujete stalno svojim manipulacijama radi svojih interesa

ODGOVORITE
Name

Kiklop

24.03.2017 06:13

Za dvadeset godina ovde nece biti naroda.

ODGOVORITE
Name

AR

24.03.2017 08:07

Ako si spreman za rat pusku u ruke pa naprijed 3GE jel nije bilo dosta ubijanja na svim stranama dosta idioti

Name

ostace nase neunistive vodje

25.03.2017 09:16

Boli neka stvar bakija dodija i covica sto nece,biti naroda oni su se nahapali za idicih pedsto godina netreba njima narod,oni i rade na tome da je sto manje.