Za novu zgradu UIO 35 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje BiH sprema da izdvoji za novi smještaj svojih službenika u Banjaluci 35 miliona maraka za 11. 000 kvadratnih metara. Jedine dvije zgrade u Banjaluci koje raspolažu tolikom kvadraturom, prema našim saznanjima, su „Grand trejd" Mila Radišića, u nekadašnjem "Picinom parku", i „Euroherz" na banjalučkom polju, koju je za potrebe mostarskog „Agram imvesta" gradio „MG Mind" Mladena Milanovića - Kaje.

Bosna i Hercegovina 23.03.2017 | 21:01
 Za novu zgradu UIO 35 miliona KM
Uprava za indirektno oporezivanje BiH sprema da izdvoji za novi smještaj svojih službenika u Banjaluci 35 miliona maraka za 11.000 kvadratnih metara. Iz Uprave demantuju da su u nabavku nove zgrade upleteni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i lider HDZ-a Dragan Čović, koji je prema saznanjima pojedinih medija nedavno u Banjaluci boravio upravo tim povodom.

Smještaj službenika UiO BiH je rješen u tri regionalna centra: Tuzli, Sarajevu i Mostaru, gdje su kupljene i dorađene neke zgrade, a u Banjaluci su oni rasuti na četiri lokacije, pa to sve treba objediniti, kaže portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

Sredstva za nabavku zgrade u Banjaluci na raspolaganju su već nekoliko godina, a u Upravi su spremni da izdvoje 35 miliona maraka.

Oglas za kupovinu će biti raspisan u četvrtom kvartalu ove godine, ali ukoliko ponovo ne bude adekvatnih ponuda, neće nikoga ni izabrati, ističe Kovačević. On demantuje informacije da su u proces rješavanja smještaja u Banjaluci uključeni Milorad Dodik i Dragan Čović.

Informacije da je Upravi nuđena alternativna lokacija na mjestu sadašnje „rupe", gdje je prvobitno trebalo da bude građen "City mall", odbacuje gradonačelnik Banjaluke.

Jedine dvije zgrade u Banjaluci koje raspolažu tolikom kvadraturom su „Grand trejd" Mila Radišića, u nekadašnjem "Picinom parku", i „Euroherz" na banjalučkom polju, koju je za potrebe mostarskog „Agram imvesta" gradio „MG Mind" Mladena Milanovića - Kaje.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

rumunija

24.03.2017 05:16

Uio,Covic,Dodikcic jednako pljacka sopstvenog naroda!

ODGOVORITE
Name

Kurta

24.03.2017 06:28

Koliko ja vidim UIO ima više uposlenika nago vojnika i policajaca u cijeloj BiH. Sve to treba da izdržava ova šaka zaposlenih nesrećnika. I ne samo njih već i ostale koji žive na muci ovih jadnika. Neka nam je Bog na pomoći ako i on može još da izdrži. Veliki poljubac za budžetske korisnike, dabogda pametniji bili.

ODGOVORITE