Majami: Džumhur "iščupao" pobjedu na startu!

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur plesao je na ivici poraza na startu mastersa u Majamiju, ali je uspio da prođe u drugo kolo poslije preokreta.

Tenis 23.03.2017 | 20:40
Majami: Džumhur "iščupao" pobjedu na startu!
Mladi Sarajlija, koji je u ponedjeljak zabilježio najbolji plasman na ATP listi u karijeri - 66. mjesto, bio je bolji od Hajon Čanga iz Južne Koreje rezultatom 2:1 u setovima 6:3, 1:6, 6:7 (1:7) i plasirao se u drugo kolo turnira u Ki Biskejnu.

Damir je odlično krenuo u četvrtak i osvojio brejk u trećem gemu, ali je Južnokorejanac već u narednom gemu uzvratio "ribrejkom".

Vodila se potom ravnopravna borba, da bi u šestom gemu prvog seta poslije treće prilike, teniser iz Južne Koreje opet osvojio Džumhurov servis i mirno je priveo set kraju - 6:3.

Međutim, Džumhur je ponovo odlično počeo i poveo sa 2:0 ponovo oduzevši servis Čangu, da bi potom osvojio i drugi brejk - 4:0.

Slično kao u prvom setu, opet je uzvratio Južnokoreanac "ribrejkom", ali se na isti način revanširao i bh. teniser i izjednačio na 1:1 u setovima - 6:1.

Odlučujući set je obilovao brejkovima, obojica tenisera su uspjela da osvoje servise rivala u prva četiri gema (2:2) i od tog trenutka, Džumhur i Čang su ljubomorno čuvali svoj servis do osmog gema kad je 92. igrač planete bez izgubljenog poena napravio brejk i stekao šansu da servira za pobjedu - 5:3.

Ali je ponovo Damir uzvratio "ribrejkom" i vratio rezultat na početak - 5:5.

Imao je Čang šansu da okonča duel prije taj-brejka, ali nije uspio da realizuje čak pet meč-lopti za prvi trijumf u međusobnim duelima nad Damirom.

Džumhur je u taj-brejku naprosto "pomeo" Čanga i sa 7:1 stigao do pobjede za skoro dva i po sata igre. U drugom kolu, Damira očekuje dvoboj protiv Australijanca Nika Kirjosa.

Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.669.423 dolara.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

muamer

24.03.2017 09:40

Svaka cast momak samo naprijed

ODGOVORITE