Nema dogovora o izmirenju dugovanja

Predstavnici Vlade Republike Srpske (RS) i granskih sindikata budžetskih korisnika nisu danas postigli dogovor o izmirenju dugovanja iz prethodnih godina.

Republika Srpska 23.03.2017 | 20:06
Nema dogovora o izmirenju dugovanja
Potpredsjednik Vlade Anton Kasipović najavio je da će biti formirana radna grupa koja će raditi na modalitetu izmirenja dugovanja.

Izrazio je nadu da će 3. aprila biti postignut konačni dogovor o izmirenju dugovanja iz prethodnog perioda.

-Opredjeljenje sindikata i vlade je da se obaveze izmire i nađe rješenje. Krenuli bismo prvo s 2011., 2012., 2013. i 2014. godinom. Nadam se da ćemo postići dogovor da to izmirimo do kraja juna, a onda krećemo u izmirivanje obaveza za preostale dvije godine. Ne vidim razlog za bilo kakav štrajk i to danas nije pominjano - rekao je Kasipović na najave sindikata prosvjete da će izaći na ulice, ukoliko se ne izmire dugogodišnja dugovanja.

Kada je riječ o obavezama i dugovanjima za 2015. i 2016. godinu, dodao je da bi bilo prihvatljivo da se one izmire u roku od 15 mjeseci.

Predsjednik Sindikata radnika uprave u Republici Srpskoj Tomislav Vrhovac je kazao da bi novi sastanak trebao biti održan početkom aprila.

-Mislim da smo blizu rješenja i nastavit ćemo razgovore – rekao je Vrhovac.

Vlada duguje budžetskim korisnicima isplate za naknade po više osnova. Prosvjetnim radnicima po osnovu neisplaćenih naknada, za prevoz, rođenje djeteta, jubilarne nagrade..., duguje oko osam miliona KM, zaposlenim u pravosuđu oko 1,6 miliona, za radnike policije duguju se naknade u visini od oko tri miliona…

Pojedini radnici su već tužili Vladu zbog neisplaćenih naknada, predviđenih zakonom.

(Fena)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

srbin

23.03.2017 19:11

Šta je ovo ??Predsjednk danas izjavljuje da vlada nikom ništa ne duguje i da redovno izmiruje svoje obaveze?????A g,Kasipovič spominje nekakave dugove čak od 2011 na ovamo*????ovo je jebo lud zbunjenog.

ODGOVORITE
Name

Mm

23.03.2017 19:35

Pricate koda imate stotine miliona na hrpi, pa da samo izbrojite i podelite.

ODGOVORITE
Name

Nastavnik

23.03.2017 19:52

O Gnjaticu, dabogda se osusio. Koga mazes. Ko fol izborices se za nesto, a da zaboravimo da su plate smanjene. Ispasces kao neka sila od pregovaraca, ni portir iz Vlade ti se ne javlja na telefon. Niko ti vise ne vjeruje. Ko misli svojom glavom odavno ti ne placa clanarinu. Uskoro nece ni cistacice i domari.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin

23.03.2017 21:06

Gnjatić je obična podguzna muva svi su izašli iz njegovog sindikata.

Name

Boskan

23.03.2017 19:54

Kakva crna dugovanja, vlada samo obmanjuje ove sindikaliste. A i ovi sindikalisti nista ne preduzimaju, pogotovo sto se prosvjete tice, ti su najvise pasivni. Cast ovom Petrovicu sto je za pravosudje, on je nekako najenergicniji. Dok se ne preduzme nesto konkretno, kao ovi sa ZRS, nema napretka. Zeljeznice za 2 dana dobise i tople obroke i plate. Znaci da para ima, samo stoje. Svaka cast tim sindikalistima sa Zeljeznice.

ODGOVORITE
Name

Radna Grupa,

23.03.2017 20:38

Komisija, Strucni tim.... Pa jebote ovi i za odlazak na WC moraju imati ili formirati radnu grupu isl. U 3 lepe, do kada ovako!??????

ODGOVORITE