EP do 17 - kvalifikacije: BiH startovala remijem u Etno-selu ''Stanišići''!

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Slovenije (0:0) na startu elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Etno-selu Stanišići kod Bijeljine.  Selektor "U-17" reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije bio zadovoljan igrom "zmajića" u remiju sa Slovenijom (0:0) na startu elitnog ranga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbal 23.03.2017 | 19:40
EP do 17 - kvalifikacije: BiH startovala remijem u Etno-selu ''Stanišići''!
Izabranici Sakiba Malkočevića odigrali su neriješeno protiv "zmajčeka" iako su obje ekipe imale svoje šanse da osvoje sva tri boda u Bijeljini.

Najbolju priliku za goste imao je Adam Jakupovič u 22. minutu, ali je njegov udarac iz jedanaesterca odbranio golman "zmajića" Jasmin Kršić.

BiH je najbliže pogotku bila 11. minuta kasnije kada je Jusuf Gazibegović pogodio stativu.

U drugom susretu naše grupe Engleska je pobijedila Češku rezultatom 5:3.

Bosna i Hercegovina: Jasmin Kršić, Dobrica Tegeltija, Dino Samuel Kurbegović, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Milan Šikanjić (63. Elvis Mehanović), Armin Imamović, Domagoj Marušić, Milan Savić (54. Eldin Omerović). Selektor: Sakib Malkočević.

Selektor "U-17" reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nije bio zadovoljan igrom "zmajića" u remiju sa Slovenijom (0:0) na startu elitnog ranga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Vrlo teška utakmica u koju smo loše ušli. Slovenci su nametnuli svoj ritam. Bili su brzi i okretni. Nama mnogo toga nije polazilo za rukom. Napravili smo dosta grešaka i taktičkih i tehničkih. Sreća pa je golman Jasmin Kršić odbranio penal. Drugo poluvrijeme smo igrali nešto bolje, stvorili nekoliko prilika. Na kraju moramo biti zadovoljni neriješenim rezultatom. Opravdano smo se pribojavali Slovenije. Nemamo puno vremena i okrećemo se sljedećoj utakmici", rekao je selektor "zmajića".

Najavio je Malkočević i naredni meč protiv Češke, koja je u Bijeljini poražena od Engleza (5:3).

"Neki igrači su se potrošili, a neki nisu ispunili očekivanja, te možemo očekivati i promjene protiv Češke. Taj će meč mnogo toga odlučiti, a nama odgovara samo pobjeda. Imamo još šansi za jedno od prva dva mjesta i borićemo se do kraja"

Utakmica Bosna i Hercegovina-Češka biće odigrana subotu od 15.45 sati u Etno-selu Stanišići.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar