Video: Englez go na tribini, uz vrijeđanje Nijemaca!

Engleski navijač go na tribini stadiona u Dortmundu, nisu poštovali nemačku himnu, igrali su fudbal u centru grada, a onda su podivljali. . .

Fudbal 23.03.2017 | 20:30
Video: Englez go na tribini, uz vrijeđanje Nijemaca!
Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je istragu protiv navijača Engleske koji su išli na prijateljsku utakmicu protiv Nemačke u Dortmundu, a koji su zviždali nemačkoj himni i pravili razne druge gadosti.

"Ponašanje pojedinih navijača Engleske bilo je sramotno i nedostojanstveno", izjavio je predsednika te organizacije Greg Klark povodom dešavanja na ulicama i tribini stadiona u Dortmundu.

Nemačka je pobedila Englesku 1:0 u prijateljskoj utakmici, a tokom intoniranja himne domaćina sa tribine gde su bili smešteni Englezi jasno su se videli pojedinci kako imitiraju avione RAF-a (britansko vazduhoplovstvo u Drugom svetskom ratu), a bilo je i zvižduka. Englezi su potom glasno pevali i pesme posvećene Drugom svetskom ratu.



"Konstantno upozoravamo navijače da paze šta pevaju i navijaju i da ne koriste skandiranja i pesme koje bi za druge mogle da budu uvredljive", dodao je Klark.



Pre utakmice, Englezi su bili u centru grada, gde su nasred trga igrali fudbal sa lokalcima. Kada je engleski tim dao gol, svi navijači na trgu su skakali od sreće, bacali flaše i čaše u vazduh...

Pogledajte (od 03:50):



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar