Video: "Orlovi", oprez u Gruziji! Šamarali su vas i Ukrajinci, Estonci, Kazahstanci...!

U petak od 18 sati po srednjeevropskom vremenu srpska fudbalska reprezentacija ima naizgled lak posao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Gostuje Gruziji, koja dosad nema nijednu pobedu, koja je pretposlednja u grupi, koja je tek 126. na FIFA rang listi. . . Zaista, deluje kao lak zalogaj. Samo, prošlost srpskog fudbala, čak i kad se zvao nešto drugačije posle raspada SFRJ, upozorava da su najsnažniji šamari doživljavani upravo kada se nastupalo u ulozi favorita, a naročito kada se igralo protiv selekcija nastalih nakon prestanka postojanja SSSR-a.

Fudbal 23.03.2017 | 22:00
Video: "Orlovi", oprez u Gruziji! Šamarali su vas i Ukrajinci, Estonci, Kazahstanci...!
Otkako nastupamo pod imenom Srbija, od 2005. godine do danas imali smo okršaj sa osam postsovjetskih reprezentacija, što u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope i sveta, što u prijateljskim utakmicama. Iz tih duela imamo učinak od devet pobeda, osam poraza i pet remija.

Recimo, Ukrajince nikada nismo dobili (3 poraza, poslednji put minulog novembra)...



.. a nismo ni “braću” Ruse: dva remija, dva poraza, poslednji 2011. godine:



Ispostavilo se da nam ne leže baš ni Estonci (1 pobeda, 1 poraz, 1 remi). Dešavali su nam se kiksevi sa Kazahstanom (1 pobeda, 1 poraz) ali i sa Litvanijom (1 pobeda, 1 poraz, i to u mundijalskim kvalifikacijama 2009).



Pod imenom Srbija doživeli smo dva razočaranja protiv Jermenije (3 pobede, 2 remija). Ispada da nam samo Moldavija (1 pobeda) i Azerbejdžan nisu otkidali ni bod (3 pobede). Hmmm? Azerbejdžan? Jeste, propisno su nas Azeri sa Gurbanom Gurbanovim izblamirali 2003. u kvalifikacijama za EP u Portugalu (Podgorica - 2:2, Baku 1:2, i to golovima primljenim u 88. i 90. minutu), ali, ako je za utehu, tada smo nastupali pod imenom Srbija i Crna Gora.



Bilo, ne ponovilo se...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar