SP - kvalifikacije... Kineska fudbalska euforija: Lipijevi Zmajevi srušili Južnu Koreju!

Premijerno slavlje selekcije legendarnog italijanskog stručnjaka u kvalifikacijama za Mundijal!

Fudbal 23.03.2017 | 17:30
SP - kvalifikacije... Kineska fudbalska euforija: Lipijevi Zmajevi srušili Južnu Koreju!
Kina slavi fudbal i Marčela Lipija. Selekcija najmnogoljudnije zemlje na svetu, koju predvodi legendarni italijanski stručnjak, ostvarila je premijernu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji i donekle se uključila u borbu za plasman na najveću fudbalsku smotru - 1:0 (1:0).

Jedini pogodak u Čangši postigao je Ju Dabao, nakon kornera u 34. minutu koji je izveoVang Janpo. Bio je to udarac glavom koji je u potpunosti paralisao odbranu i golmana Južne Koreje Sun-Tae Kvona.

Kinezima je na ruku išla ipobeda Sirije nad Uzbekistanom (1:0), pa su sada udaljeni od treće pozicije dostižna četiri boda.

Razloga za zadovoljostvo imaju i Iračani, koji su u Teheranu uspeli da osvoje bod protiv favorizovane Australije i to zahvaljujući golu Ahmeda Jasina u 76. minutu.

Kenguri su se sapleli, ali Saudijska Arabija krupnim koracima gazi ka Mundijalu. SelekcijaBerta van Marvajka ubedljivo je savladala Tajland u Bangkoku (0:3) i osamostalila se na čelu tabele u grupi B sa tri boda više od Australije i Japana. Samuraje danas očekuje gostovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koje bi u potpunosti moglo da zakomplikuje situaciju u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

KVALIFIKACIJE ZA SP - AZIJA (6. kolo):

Grupa A:

Kina - Južna Koreja 1:0 (1:0)
Sirija - Uzbekistan 1:0 (0:0)
17.00 Katar - Iran

Grupa B:

Tajland - Saudijska Arabija 0:3 (0:1)
Irak - Australija 1:1 (0:1)
16.30 UAE - Japan

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar