Fudbal budućnosti: Nijemci već imaju tim za Mundijal 2022. godine!

Tako to radi ozbiljna reprezentacija!

Fudbal 24.03.2017 | 18:30
Fudbal budućnosti: Nijemci već imaju tim za Mundijal 2022. godine!
Utakmica za Lukasa Podolskog. I oproštaj dostojan fudbalera koji je među omiljenima u Nemačkoj. Bez obzira na navijačke sklonosti. Koliko ga poštuju, a i vole, moglo se lako zaključiti još dok je trajao kontrolni duel sa Englezima. Pred početak meča dobio je poklon(e), zatim ovacije, a kad je Damir Skomina odsvirao kraj videlo se da je reč o pravoj ljubavi između sportiste u publike, jer se sadašnji prvotimac Galatasaraja zaleteo u razdraganu masu na „Vestfalenu“ i otišao u - legendu.

Poslednji meč Princa Poldija za državni tim bila je prilika da selektor Joakim Lev na veliku scenu pošalje njegove naslednike. Kao što je Podolski uz sebe imao Fredija Bobićai Olivera Nojvila, a kasnije koračao ka tituli prvaka sveta sa Miroslavom Kloseom, tako je ovoga puta na centar igrališta izveo budućnost nemačkog reprezentativnog fudbala. Bar sedmorica igrača koja su počela sinoćni duel ostaće u konkurenciji za državni tim u godinama koje slede i već se prave analize da bi neki od njih trebalo da budu okosnice ekipe za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Podsetimo, u napadu protiv Engleza igrao je Timo Verner (21 godina), ne bočnim pozicijama u ofanzivi Julijan Brant (21) i Leroj Sane (21), iza njih, uz bok Toniju Krosudejstvovao je Julijan Vajgl (21), bekovski par činili su Džošua Kimih (22) i daleko starijiJonas Hektor (27), a branio je Mark Andre ter Štegen (24). Naravno, teško je predvideti kako će se razvijati karijere pomenutih fudbalera, ali da imaju potencijal da nose igru Pancera - u to niko ne sumnja.

Najveći dobitak za aktuelne vladare planete je što se igračima koji su sinoć dobili šansu ne završava spisak projektovanih nada za budućnost, zato se tamošnji medjii bave procenom ko bi još mogao da konkuriše za sastav reprezentacije na Mundijalu u Kataru. Za pet godina.

Na primer, tu su još golman Kelna Timo Horn (osvajač srebra na Olimijskim igrama u Rio de Žaneiru), sjajni desi bek Herte Mišel Vajzer, pa novi štoper Bajerna Niklas Zule,Džonatan Tah iz Leverkuzena, njegov partner sa Baj arene Bendažamin Henriks, Šalkeov plejmejekr Leon Gorecka, Serž Gnabri koji je posle neslavne epizode u Arsenalu oživeo karijeru u Verderu...

Fudbaleri koje vidite na grafici zbirno imaju čak 34 utakmice u nogama za A selekciju Nemačke i nema sumnje da neki predstavljaju budućnost, s tim u ovom projektiovanom timu nema Leroja Sanea (21), a svakako mu je to mesto. Te Julijan Draksler, Maks Majer, Bernd Leno...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar