ABA: Partizan protiv eliminacije, tradicije i istorije!

Ni rezultat, ni skor sa Cedevitom, ni kratka istorija plejofa ABA lige ne idu na ruku košarkašima Partizana pred meč u subotu, ali Hečer veruje da se "zajedno može sve".

Košarka 24.03.2017 | 17:45
ABA: Partizan protiv eliminacije, tradicije i istorije!
"Hajde da ovo uradimo zajedno".

Ovo je plejmejker Partizana, Vilijam Hečer, rekao kada su ga pitali ima li poruku za navijače pred drugi meč polufinalne serije ABA lige u kom će njegov tim pokušati da izbegne eliminaciju.

Partizan u subotu uveče od 20 časova, uz direktan prenos na Areni sport 1, dočekuje sada već velikog rivala Cedevitu, sastav od kojeg je izgubio sva tri meča ove sezone i protiv kojeg ima dve pobede u poslednjih osam susreta.

I ne samo to.

Crno-beli moraće da naprave dupli podvig, jer ih za plasman u finale takmičenja koje su osvajali šest puta deli i "brejk" u Zagrebu u potencijlnoj majstorici.

Hečer veruje da saigrači i on to mogu!

"Verujem da ćemo u drugom meču biti bolji u svim segmentima igre i da ćemo biti konstantni. Moramo da ih pritisnemo od samog početka i da se ne zaustavljamo".

Šta mislite da će odlučivati u ovoj polufinalnoj seriji?

"Nijanse. Cedevita ima prednost, ali mi ćemo dati sve od sebe da seriju vratimo u Zagreb i tamo odigramo bolje nego u prvom meču".

U sva tri susreta ove sezone (87:97, 79:67, 83:76), ekipa Veljka Mršića imala je više skokova i više asistencija od sastava koji predvodi Aleksandar Džikić i to je, uz nešto bolji procenat šuta iz igre, bilo dovoljno za uglavnom rutinske pobede šampiona Hrvatske, koji se neretko u tim mečevima oslanjao na ofanzivne kvalitete američkih košarkaša iz svojih redova.

U prošlom susretu u "Domu sportova" ulogu prvog strelca Cedevite preuzeo je Džon Šurna sa 15 poena, a pratio ga Miro Bilan sa 13 i devet skokova.

"Taj meč je iza nas, trudićemo se da ono što nije bilo dobro sagledamo i ispravimo. Mislim da je igra iz drugog poluvremena pravi način da se suprotstavimo Cedeviti", uveren je Hečer, koji se nada da će crno-beli nastaviti seriju dobrih rezultata u "Pioniru" u kom su dobili 12 od poslednjih 14 mečeva (AEK i PAOK su izuzetak).

I Cedevita je u dobroj seriji rezultata i ima 16 pobeda iz poslednjih 17 utakmica uz jedan, šokantan poraz u hrvatskoj A1 ligi od Škrljeva (25. februar, 80:77).

Trener crno-belih Džikić prvi put od početka sezone imao je sedam dana na raspolaganju za pripremu jedne utakmice, a pomogao mu je i oporavak Džamonta Gordona, koji je odigrao prve minute u Zagrebu prošlog vikenda posle mesec dana pauze. Ono što nikako ne prija Džikiću pred drugi meč je povreda Uroša Lukovića, koji je napustio parket tokom prvog meča u "Domu sportova" i čiji je nastup u revanšu i dalje pod upitnikom.

Plej-of serije nisu se često igrale od osnivanja Jadranske lige 2001. godine do danas, a još ređe događali su se preokreti u njima. Samo tri puta, računajući i serije na dve i na tri pobede.

2014/15: Budućnost - Cedevita 2:0, pa 2:3
2007/08: Crvena zvezda - Olimpija 1:0, pa 1:2
2006/07: Cibona - Partizan 1:0, pa 1:2

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar