SP - Mitrović: Protiv Gruzije kao protiv velikana!

"Ne smemo da mislimo 'lako ćemo'. To nam se bar 100 puta obilo o glavu", upozorava napadač naše reprezentacije pred gostovanje u Tbilisiju.

Fudbal 23.03.2017 | 18:30
SP - Mitrović: Protiv Gruzije kao protiv velikana!
Važnu utakmicu igra reprezentacija Srbije u petak od 18 časova u Tbilisiju. Ako savladaju Gruziju, "orlovi" će se vratiti na prvo mesto, a da li samo na par sati ili duže, znaće se posle duela vodeće Republike Irske i trećeplasiranog Velsa, koji se igra u 20.45.

Gruzija je trenutno na petom mestu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, sa svega dva boda iz četiri utakmice, ali Aleksandar Mitrović upozorava da se rival ne sme potceniti.

"Imam u Njukaslu saigrače iz Velsa i Irske, koji su mi rekli da im je utakmica protiv Gruzije bila najteža u kvalifikacijama. Imaju kvalitet, posebno u napadu, i mogu da budu opasni ako im date prostor. Ovo nam je možda najteži ispit do sad. Protiv jačih ekipa nam nije trebala motivacija, ali sada ne smemo da mislimo 'lako ćemo'. To nam se pa bar 100 puta obilo o glavu. Moramo da uđemo u utakmicu kao da igramo sa velikanima",smatra Mitrović.

Napadač Njukasla kazao je da je spreman, iako ne igra redovno u svom klubu.

"Igramo zahtevnu ligu, gde se mnogo trenira i mnogo radi. Značile bi mi utakmice, ali sam trenirao. Igrao sam nekoliko, ali ih nisam vezao. I prošli put nisam bio redovan u klubu, ali sam davao golove u reprezentaciji i bio sam spreman. Reprezentacija mi je motiv da redovno treniram".

Podsetimo, Srbija je u dosadašnjem toku kvalifikacija pobedila Moldaviju 3:0 i Austriju 3:2, a igrala nerešeno sa Republikom Irskom (2:2) i Velsom (1:1), dok je Gruzija osvojila po bod protiv Velsa (1:1) i Moldavije (1:1), a izgubila od Irske (0:1) i Austrije (1:2).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar