Poslije 13 godina i 243 meča - Spanulis bez poena!

Vasilis Spanulis, legendarni plejmejker Olimpijakosa, prvi put posle 13 uzastopnih godina, odnosno 243 odigrane utakmice, nije zabeležio barem poen u Evroligi.  Snaga Zvezde: Spanulisov "krompir" posle skoro 14 godina! Od 2003. do danas "na" Vasilisu Spanulisu smenilo se na stotine košarkaša, ali niko osim Lazića i Dangubića nije ga zadržao bez poena.

Košarka 23.03.2017 | 19:50
Poslije 13 godina i 243 meča - Spanulis bez poena!
Popularni 'Bili' bio je pod znakom pitanja za duel sa Crvenom zvezdom u Beogradskoj areni, ali je na kraju proveo nešto više od 16 minuta na parketu, a sva tri šuta koja je uputio za tri poena nisu bila precizna.

Spanulis je poslednji put završio meč bez poena još u novembru 2003. godine, kada je nosio dres Marusija u duelu sa Nimburkom.

U žestokoj borbi najboljih odbrana Evrolige, u punoj Kombank areni, Olimpijakos je pobedio Crvenu zvezdu mts košem Jorgosa Printezisa tri sekunde pre kraja produžetka.

Beogradski i atinski crveno-belih vodili su bitku kao bokseri u klinču. Ustajali su, padali i uveli utakmicu u produžetak, u kojem je Zvezda propustila svoje prilike, a sjajni krilni centar gostiju u najvažnijim trenucima dva puta pokazao majstorstvo.

Igračima srpskog i regionalnog šampiona teško je pao poraz, što nisu krili, jer im još samo Olimpijakosov "skalp" nedostaje u trofejnoj kolekciji. Važnije od toga, pobeda bi ih dodatno približila plasmanu u Top 8, o kojem i dalje sami odlučuju - već od narednog meča.

Ipak, jedan podatak može da bude satisfakcija za ekipu Zvezde. Posebno za njene važne defanzivne adute - Branka Lazića i Nemanju Dangubića, koji su bili zaduženi za čuvanje prve zvezde gostiju.

Duel Zvezde i Olimpijakosa prvi je meč Vasilisa Spanulisa u Evroligi ili Evrokupu od 2003. godine u kojem nije postigao NIJEDAN poen. Poslednji put, "nula" je stajala kraj njegovog imena još kada je igrao Evrokup sa Marusijem protiv Nimburka - i to 11. novembra 2003. godine!

U međuvremenu, njegov niz mečeva sa bar jednim pogotkom trajao je čak 243 utakmice.

Legendarni "Kill Bill" igrao je 16 minuta i za to vreme promašio tri šuta za tri poena i izgubio četiri lopte, a najviše zasluga za to prvenstveno idu na račun Lazića i Dangubića, koji su utrošili veliku energiju da ga zaustave i u tome su i uspeli. Naravno - i uz pomoć ostatka ekipe.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar