Jokić o Lebronu: Samo sam iskoristio ''mismeč''!

Nikola Jokić rekao je posle nove odlične partije i pobede nad Klivlend Kavalirsima da nije posebno razmišljao o Lebronu Džejmsu.

Košarka 23.03.2017 | 14:45
Jokić o Lebronu: Samo sam iskoristio ''mismeč''!
Joka je ponovo bio blizu tripl-dabl učinka – sa 16 poena (8/10 za dva), deset skokova i sedam asistencija – ali je sve impresionirala igra mlađanog Srbina protiv protiv najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

"Iskreno – nisam razmišljao posebno o Lebronu i igri protiv njega, već samo o potezu koji treba da izvedem i postignem koš. Nimalo nisam razmišljao o tome da li me Lebron čuva, samo sam želeo da poentiram – to je to. Nemam ja posebne poteze, samo se trudim da 'uzmem' ono što mi se na meču 'otvori'. Imao sam nameru da uđem u reket, u 'mismeč' situaciji protiv njega, i na kraju sam došao do lake pozicije za šut", skroman je Jokić.

Nagetsi su zaigrali veoma dobro od samog starta, da bi već do odlaska na odmor imali dvocifrenu prednost u odnosu na goste iz Ohaja.



Kajri Irving pokušao je da vrati svoj tim u život u samom finišu, ali su Somborac i drugovi bez većih problema odbili i taj nalet i potpuno zasluženo stigli do 34. trijumfa u sezon, pored 37 poraza.

"Smatram da smo na timskom nivou odigrali dobar susret. Mislim da je Džamal vezao tri trojke u nizu, odigrao je zaista dobar meč, a i rezervisti su bili odlični. Imali smo i više od 30 asistencija, nismo im dozvoljavali da nam seku napade, prave lake poene...", rekao je Nikola i istakao da je ovo jedan od dva najveća trijumfa za Nagetse u sezoni:

"Pobedili smo i Golden Stejt Voriorse, nešto ranije, ali je ovo sigurno jedna od dve najbolje, najveće pobede u sezoni. Ipak, ona je samo to. Pobeda. Možda smo nekoga iznenadili ili smo ih sve iznenadili, ali takvi smo mi – iznenađujemo ljude", zaključio je reprezentativac Srbije.

"Lebron će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao ovu igru. To je bila kao borba teškaša, a Nikola ga je terao na povlačenje do kraja. Mislim da je publika bila oduševljena i slavila jer je to bio trenutak koji je izdvojio Nikolu. Siguran sam da će on to pokazivati svojim unicima mnogo godina od sad", rekao je Majk Meloun, trener Nagetsa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar