NBA: Jokić srušio Lebrona na putu ka plej-ofu!

Nikola Jokić nastavlja da predvodi Denver Nagetse u borbi za plej-of, ovoga puta – sjajnom partijom protiv šampiona NBA lige Klivlend Kavalirsa – 126:113.

Košarka 23.03.2017 | 11:45
NBA: Jokić srušio Lebrona na putu ka plej-ofu!
Srpski reprezentativac je za 28 minuta na parketu zabeležio 16 poena (8/10 za dva), deset skokova i sedam asistencija.

Osim sa nekoliko karakterističnih asistencija i važnih pogodaka, Joka se istakao i odličnom igrom protiv najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

Nagetsi su zaigrali veoma dobro od samog starta, da bi već do odlaska na odmor imali dvocifrenu prednost u odnosu na goste iz Ohaja.

Kajri Irving pokušao je da vrati svoj tim u život u samom finišu, ali su Somborac i drugovi bez većih problema odbili i taj nalet i potpuno zasluženo stigli do 34. trijumfa u sezon, pored 37 poraza.



Tim iz Kolorada zadržao je dva trijumfa više u odnosu na devetoplasirani tim Zapada Portland Trejlblejzerse, koji imaju meč manje.

Pored Nikole, najefikasniji u redovima domaćina bio je Geri Heris sa 21 poenom i četiri asistencije, Vilson Čendler dodao je tri manje, uz pet uhvaćenih lopti, dok je Vil Barton sa klupe ubacio 20.

Istakli su se još i Kenet Farid sa 17 poena i devet skokova, Džamal Marej sa 15, odnosno Mejson Plamli sa 12 poena, sedam uhvaćenih lopti i četiri proigravanja.

Kod Kavsa je najbolji bio 'Unce Drew' sa 33 poena (7/17 za dva, 4/5 za tri) i tri asistencije, ali su ga ispratili samo 'Kralj' Džejms sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija i Deron Vilijams sa poenom više.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar