Majami: Troicki se mučio i prošao, Lajović ispao!

Srpski teniser Viktor Troicki imao je velikih problema na startu Mastersa u Majamiju.  Dušan Lajović eliminisan je u prvom kolu Mastersa u Majamiju od Kevina Andersona – 6:2, 7:5.

Tenis 23.03.2017 | 11:15
Majami: Troicki se mučio i prošao, Lajović ispao!
Troicki se plasirao u drugo kolo drugog Mastersa u sezoni teškom pobedom nad Brazilcem Tijagom Monteirom, rezultatom 5:7, 6:3, 6:1.

Od samog starta meča bilo je jasno da Viktor nije dovoljno koncentrisan protiv 82. igrača na ATP listi, u prvom setu nije imao nijednu brejk loptu, a popustio je u samom finišu kada je rival došao do jedine prilike.

Odlučujući je bio drugi gem drugog seta – Srbin je nekako uspeo da spasi dve brejk šanse, potom u sledećem gemu oduzeo servis protivniku i preuzeo kontrolu. Drugim brejkom je overio set i onda krenuo u seriju do samog kraja.

Nanizao je pet gemova u odlučujućem setu, propustio četiri meč lopte kod rezultata 5:0, ali je odmah odservirao za meč i posao završio za nešto manje od dva sata igre.

On je tako odbranio poene od prošle sezone, kada je u drugoj rundi doživeo ubedljiv poraz od Davida Gofana.

Troickog u sledećem kolu očekuje Kanađanin Miloš Raonić, koji je postavljen za trećeg nosioca.

Dušan Lajović eliminisan je u prvom kolu Mastersa u Majamiju od Kevina Andersona – 6:2, 7:5.

Srbin, koji je prethodno uspešno prošao kroz kvalifikacije, visokom Južnoafrikancu uspeo je da parira samo u drugom setu, ali je na kraju poražen posle 92 minuta igre.

Anderson je sjajno krenuo – napravio je brejk već i prve prilike i ekspresno stigao do velikih 3:0, što je u nastavku, uz još jedan oduzet servis rivalu, pretvorio u vođstvo u setovima.

Početak drugog dela susreta doneo nam je daleko agresivnijeg i konkretnijeg Ducija, ali je sve to bilo dovoljno samo za njegov prvi, jedni brejk i vođstvo od 3:2 u gemovima.

Anderson se ubrzo konsolidovao, uzvratio već za 4:4 i potom imao tri vezane šanse da završi posao. Dušan je uspeo da se izvuče, ali nije bio u stanju da isto ponovi i nešto kasnije, pa je njegov rival potpuno zasluženo prošao dalje i sledi mu duel sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Masters u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od 7.669.423 dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar