Vučić i Putin sljedeće sedmice

Susret premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina planiran je za sljedeću sedmicu, a ostalo je samo da bude preciziran tačan dan posjete Moskvi, pišu "Večernje novosti".

Srbija 23.03.2017 | 10:22
Vučić i Putin sljedeće sedmice
Najizvjesnije je da će Vučić otputovati u Rusiju prije glasanja za predsjednika Srbije, zakazanog za 2. april, što dobri poznavaoci ruskih prilika tumače kao svojevrstan presedan.

List piše da do sada nije bila praksa da se ruski državni vrh sastaje sa čelnicima država u kojima je u toku predizborna kampanja.

Beograd i Moskva trenutno traže termin susreta u ruskoj prijestonici koji bi odgovarao objema stranama, s obzirom na to da Vučić ulazi u foto-finiš predsjedničke trke, a Putin se nalazi u Sočiju.

Na stolu će, kako saznaje list, biti dogovor o isporuci šest "migova 29", 30 tenkova T-72 i još toliko borbenih vozila.

(Večernje novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Đorđe

23.03.2017 11:46

Nije lijepo od Putina zaista je ovo miješanje u izbornu volju naroda. To mi doživljavamo u Republici Srskoj, samo mi imamo goru situaciju u Republici Srpskoj. Prvo nemamo dva kruga za izbore i tako Dodik može pobjeđivati do kraja života, razbiju se glasovi i potplate se kandidati. Sjetite se Jovičića on je odnio veliki broj glasova i za svaki glas od Dodika dobio 10. Eura. Drugo mi imamo zaista, čast izuzecima, slabu alternativu. Ovdje je pamet i sposobnost pobjegla ranije, jer bio je rat i bježala su pametna djeca za Beograd u školu bez povratka. Ivanić, Bosić, Šarović i još možda neko, drugi su se uhljebili i baš ih briga za narod. Sjetite se samo Tadića, alternativa Dodiku, a šta je sada. Pozdrav dobrim ljudima.

ODGOVORITE