Racije zbog napada u Londonu

Britanska policija izvršila je jutros raciju u jednoj kući u Birmingemu u vezi sa napadom u Londonu i uhapsila nekoliko osoba, javIo je "Skaj njuz".

Svijet 23.03.2017 | 08:16
Racije zbog napada u Londonu
Naoružani policajci pretresli su jednu kuću, a bilo je zatvoreno pet glavnih prilaza kući i nekoliko drugih ruta u Birmingemu, koje se nalaze u blizini te kuće.

Kako se navodi, iako su ulice ponovo otvorene za saobraćaj, policija se i dalje nalazi u tom kraju.

U policiji nisu želeli da daju komentar uz obrazloženje da nisu spremni da govore o raciji iz "operativnih razloga".

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je pet osoba, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

Policija nije navela ime napadača, međutim šef službe za borbu protiv terorizma Mark Rouli kazao je da policija zna ko je on, kao i da je napad izveo podstaknut "međunarodnim i sa islamom povezanim terorizmom".

Napadač je kolima uleteo u gomilu ljudi, a zatim pobegao ka britanskom parlamentu sa nožem u rukama.
Tu se sukobio sa policijom i ubio jednog policajca koji nije bio naoružan.

Naoružani službenici su na licu mesta upucali napadača.
Prvobitno, mediji su objavili da su četiri osobe ubijene, međutim jedna žena je preminula u Sent Tomas bolnici, od posledica ranjavanja.

Nakon napada u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu.

Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je "Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač".

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kupus

23.03.2017 20:32

Veoma cudno sta se desava u svijetu.Neko zeli da zavadi hriscane i muslimane.Ovih 2 miliarde onih 1.2 miliarde mogli bi se medjusobno fino Unistiti.Svako ko cita zna da ovi isil nisi muslimani.jer prijasnji halife nisu dali drvo unistit bez potrebe a kamoli ubijat neduzan narod.nesto smrdi tu

ODGOVORITE