Crnadak u SAD na poziv Tilersona

BiH nastavlja angažman i u okviru Globalne koalicije protiv svih oblika terorizma i radikalizma, posebno protiv "Islamske države", rekao je u Vašingtonu ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Bosna i Hercegovina 23.03.2017 | 07:43
Crnadak u SAD na poziv Tilersona
Crnadak na poziv američkog državnog sekretara Reksa Tilersona učestvuje na sastanku ministara inostranih poslova zemalja članica Globalne koalicije u borbi protiv "Islamske države".

Skup je organizovan s ciljem rezimiranja dosadašnjih rezultata ostvarenih zajedničkim koordinisanim aktivnostima zemalja članica Globalne koalicije, te unapređenja buduće saradnje usaglašavanjem konkretnih aktivnosti kako pojedinih zemalja članica Koalicije, tako i same Koalicije.

Ministar Crnadak informisao je učesnike konferencije da u 2016. godini nije zabilježen nijedan odlazak na strana ratišta iz BiH, te da svi nivoi vlasti u zemlji ostaju posvećeni borbi protiv radikalizma i terorizma u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Tokom konferencije Crnadak je imao kratke susrete s ministrima inostranih poslova Italije, Austrije i Avganistana.

U drugom dijelu konferencije ministar Crnadak će učestvovati na radnom ručku koji organizuje državni sekretar Tilerson.

U nastavku posjete Vašingtonu, Crnadak će imati odvojene sastanke u Savjetu za nacionalnu bezbjednost i Ministarstvu obrane SAD.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Đedo

23.03.2017 07:57

Eh, pa zar nije Željka sve sredila, kad je bila kod Trampa.....

ODGOVORITE
Name

Bn

23.03.2017 08:02

Boje kravate govore sve

ODGOVORITE
Name

007

23.03.2017 08:32

Svet odahnuo:Ni jedan ISIL-ovac nije otišao u Siriju iz BIH.A koliko ih se vratilo u BIH iz Sirije.Prvi smo u svetu po broju ISIL-ovaca u svetu.

ODGOVORITE
Name

Радмило

23.03.2017 08:44

Када код смо били у добрим односима са западом тада смо и напредовали у сваком смислу, само напријед министре, добре везе су веома битне.

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

23.03.2017 09:09

Nije neka faca ni ovaj ministar , ali bar nije bahat ko Željka i prepotentan ko Baja i uđe negdje na neka vrata u svijetu , za razliku od njih....

ODGOVORITE