Analiza: U susret izborima... Stiže veliko ime u tabor šampiona!

Takva je praksa bila do sada. . .

Fudbal 23.03.2017 | 23:45
Analiza: U susret izborima... Stiže veliko ime u tabor šampiona!
Real Madrid narednog leta očekuju izbori za predsednika. Kako stvari stoje, aktuelni predsednik Florentino Perez je ubedljivi favorit da dobije novi mandat jer opozicije nema ni na vidiku.

Španska Marka najavljuje da će se Florentino poslužiti oprobanim receptom kako bi utvrdio pozicije pred glasanje registrovanih navijača, a to znači samo jedno - Galaktikos!

Taj termin je najpoznatiji proizvod Perezovog predsednikovanja u Realu. Na krilima te strategije 2000. prvi put postao predsednik najvećeg kluba na svetu. Perezov recept je bio da svakog leta dovede bar jednu veliku zvezdu.

Te 2000. je pobedio na konto obećanja da će dovesti Luisa Figa iz Barselona u šta tada mnogi nisu verovali, ali je Perez ispunio obećanje rušenjem svetskog rekorda u visini transfera. Sledećeg leta je opet srušio rekord za dovođenje Zinedina Zidana.

Pored tih debitantskih izbora sa početka milenijuma, Florentino Perez je još četiri puta bio kandidat na glasanju za prvog čoveka Kraljevskog kluba i svaki put je pobedio. I svaki put je doveo neko veliko ime.

Drugi mandat je dobio na izborima 2004. godine, a tada je ulogu Galaktikosa na izborima odigrao Majkl Oven. Prethodno su Figovim i Zidanovim stopama krenuliRonaldo i Bekam, ali to nisu bile izborne godine.

Perez nije završio drugi mandat već se povukao pod pritiskom javnosti i opozicije jer Kraljevići nisu imali dobre rezultate. Međutim, ni njegov naslednik Ramon Kalderon nije uspeo da izdrži ceo mandat i morao je da odstupi 2009. godine kada su opet raspisani izbori.

Perez se vratio u leto 2009. godine i odradio najglamurozniji prelazni rok u istoriji fudbala. Doveo je Ronalda, Kaku, Benzemu i Ćabi Alonsa od velikih imena. Sledeći mandat je započeo novim rušenjem svetskog rekorda i dovođenjem Gereta Bejla kao novog Galatikosa. Istog leta su došli trener Anćeloti, Isko, Karvahal, Iljaramendi iKazemiro.

Narednog leta ga očekuje reizbor na čelu Kraljevskog kluba, a kandidati da podignu beli dres kao novi Galaktikosi su Azar, Dibala, De Hea, Mbape... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar