EL: Crvena Zvezda - Olimpijakos, reakcije...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegovoj ekipi falilo pametnijih rešenja u produžetku meča sa Olimpijakosom.  “Ogromna potrošnja za nas u ovom ritmu i sa izmenjenim rotacijama. Videćemo u narednih 48 sati kako ćemo da izgledamo", naveo je crnogorski stručnjak.  Sfairopulos: Agravanis je sve rešio, znali smo da će Zvezda da se probudi! “Velika pobeda za nas. Pokazali smo karakter nakon poraza. Pobedili smo sjajan tim na njegovom parketu", naveo je trener Olimpijakosa posle pobede u Beogradu.

Košarka 22.03.2017 | 22:20
EL: Crvena Zvezda - Olimpijakos, reakcije...
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Olimpijakosa sa 66:64 posle produžetka, u utakmici 27. kola Evrolige, iako su tokom meča nadoknadili minus od 13 poena.

"U produžetku smo mogli da imamo bolja i pametnija rešenja, kako bismo ostvarili prednost. Ipak, mogli su i oni, pa su na kraju slavili", rekao je Radonjić na konferenciji za medije.

Radonjić se potom osvrnuo na izuzetno loše prvo poluvreme.

"Olimpijakos je u Beograd došao veoma motivisan, spreman da celim kvalitetom dođe do pobede. Čvrstom igrom su nas naterali na greške, u drugom poluvremenu smo uzvratili, preokrenuli, ali smo u produžetku morali da biramo pametnija rešenja".

On je dodao da se ekipa izgubila veliku energiju u večerašnjem meču, što bi mogao da bude problem pred drugi duel sa Budućnosti u polufinalnoj seriji ABA lige.

"Sledeći put ćemo možda pobediti taj Olimpijakos. Ogromna potrošnja za nas, stalno pričam o tome, ali kako ćemo izgledati sutra u toku puta i prekosutra protiv Barselone, mogu samo da zamislim. Tačnije, imaću priliku da vidim", poručio je Radonjić posle šestog poraza iz isto toliko međusobnih utakmica.

Na pitanje da prokomontariše atmosferu i podršku gostujućem timu, Radonjić nije želeo da se bavim tom temom.

"Koncentrisan sam samo na teren, a da procenjujem takve stvari ne želim", naveo je crnogorski trener.

Trener Olimpijakosa Janes Sferopulus rekao da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu u Beogradu kojom su obezbedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu EL.

"Ovo je velika pobeda za nas jer smo pokazali karakter i pobedili veliki tim i dali sebi šansu da imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Svi igrači zaslužuju čestitke jer su dali maksimum", rekao je Sferopulos novinarima posle utakmice u Beogradu.

Po njegovim rečima, košarkašima grčkog timaje bilo teško u drugom poluvremenu kada su se mučili i Zvezdi dali šansu i samopouzdanje.

“Posle prvog poluvremena znali smo da će Zvezda u nastavku da zaigra bolje. Iako smo uspeli da zaustavimo akcije crveno-belih, prvim lošim napadom dali smo protivnicima šansu za lake poene“.

Sferopulus je istakao da su mali detalji odlučili pobednika.

“Pred kraj regularnog dela, promašili smo šansu da borbu privedemo kraju, ali se ušlo u produžetke i vodila prava borba. Bila je velika borba, obe ekipe su veoma želele pobedu. Bilo je otvoreno u produžetku i mali detalji su odlučili pobednika. Bili smo fokusirani u finišu, dobro smo se postavili i Jorgos Printezis je rešio utakmicu", kazao je Sferopulos.

Trener Olimpijakosa čestitao je navijačima Zvezde na "odličnoj atmosferi".

"Ovo su dva tima koja se bore za rezultat, ali koja imaju dobar odnos. Ovo je dobar primer kakvi navijači treba da budu. To je dobro za košarku. Poštujemo Zvezdu i njene navijače", kazao je Sferopulos.

On je rekao da će se Olimpijakos boriti i u preostale tri utakmice regularnog dela i istakao da nema posebnu želju kada je reč o protivniku u četvrtfinalu.

Tim iz Pireja će u sledećem kolu dočekati Real Madrid, dok će Zvezda gostovati Barseloni.

Bjelica: Ovo su najteži mogući porazi! "Fizički je jako teško, cele godine smo u ovom ritmu, a mi pre svega treba da se psihički oporavimo ovaj meč što je pre moguće i da protiv Barselone odigramo još bolje".

Zvezda je pala u bratskoj drami, kontroverzna odluka sudije Damira Javora ostavila je temu za diskusiju, a Milko Bjelica poziva saigrače da neuspeh protiv Olimpijakosa što pre zaborave i okrenu se utakmici s Barselonom u petak.

"Teško je reći bilo šta posle ovako teškog poraza. Ovo su otprilike najteži mogući porazi koji mogu da se dogode. Kada se u poslednjim sekundama primi koš. Šta je tu je, ispustili smo ovu šansu, idemo dalje. Sutra putujemo u Barselonu, novi meč, novi izazov. Odigrali smo slabo u nekim delovima, u odbrani. Oni su imali dosta otvorenih šuteva. Treba da zaborravimo ovo što je pre moguće i probamo da iznenadimo sledeći meč", rekao jeBjelica posle meča.

Već ujutru Zvezdina ekspedicija putuje u srce Katalonije, a tamo ih čeka Barselona koja se odavno oprostila od bitke za četvrtfinale.

"Fizički je jako teško, cele godine smo u ovom ritmu, a mi pre svega treba da se psihički oporavimo ovaj meč što je pre moguće i da protiv Barselone odigramo još bolje. Nije lako igrati protiv Barselone, ma u kom sastavu igrali. Bez obzira na njihovu poziciju, čeka nas jako teška utakmica. Nova utakmica, nova šansa".

Zvezda ispustila bratski skalp - Printezisova meka ruka sve zakomplikovala!

Jedina dobra stvar za Zvezdu u ovom trenutku jeste to što je Darušafaka poražena od CSKA u Moskvi, pa je rastojanje i dalje - dve pobede.

"Da, to je trenutno dobar rezultat, koji nama odgovara. Međutim, mi u naredne tri utakmice moramo da pobedimo nekoliko protivnika. U suprotnom možemo da se pozdravimo sa šansama za TOP 8“.

Poslednje pitanje bilo je - da li Bjelica ima neki savet za mlade saigrače, kao košarkaš bogatog iskustva?

„Pre svega - da zaboravimo ovo što pre. I pobeda i poraz, u ovakvom ritmu - sve mora da se zaboravi. I moramo da se koncentrišemo na novu utakmicu. Verujem da će svi igrači biti spremni za sledeći izazov“.

Gudurić ni reč o suđenju: ’Ajde bolje o košarci... ''Ima još da se igra, čeka nas Barselona, pa Budućnost. Težak je raspored, tu smo da igramo. Nema predaje do kraja", istakao je košarkaš Zvezde posle poraza od Olimpijakosa.

“Ne bih komentarisao sporne situacije, bolje da pričamo o košarci“, bilo je prvo što jeGudurić rekao novinarima posle utakmice u Areni.

Govoreći o utakmici, Zvezdin bek istakao je da je ekipa počela u grču, što je Olimpijakos umeo da iskoristi.

“Težak poraz, utakmica je bila prava takmičarska. Možda nismo najbolje otvorili, bili smo u nekom grču, malo pod pritiskom, ali smo kasnije uspeli da uspostavimo našu igru. Odbranu smo igrali korektno, u napadu smo pogodili neke šuteve, napravili seriju i poveli, ali nismo izdržali do kraja. Čestitam saigračima na borbi, stvarno smo dali sve od sebe, ali ovoga puta nije bio taj dan.“

Zvezda je pokazala da može da se nosi sa velikim ekipama kao što je Olimpijakos.

“Moramo, takva je sezona, takav je sistem. Idemo dalje, sutra već imamo trening, put. Spremićemo se što je bolje moguće za sledeću utakmicu.“

Upitan da prokomentariše koš za pobedu Jorgosa Printezisa, igrač Zvezde je rekao:

“Dobro, to je njegov šut. To on radi.“

Sledeći meč Zvezda igra u petak protiv Barselone, a Gudurić je upravo protiv Katalonaca u Beogradu pružio možda i najbolju partiju u ovoj sezoni.

“Nadam se da mogu to da ponovim i voleo bih da pobedimo.“

Crveno-bele u poslednja tri kola Evrolige očekuje velika borba za plasman u plej-of.

“Ima još da se igra, čeka nas Barselona, pa Budućnost. Težak je raspored, tu smo da igramo. Nema predaje do kraja."

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar