Markez pred Katar: Podijum je moj minimalac!

Motociklista Repsol Honde strahuje od peska na stazi, ali kaže da ga muči i nervoza kao i uvek na početku sezone.

Ostali sportovi 24.03.2017 | 12:45
Markez pred Katar: Podijum je moj minimalac!
Aktuelni Moto GP šampion Mark Markez se ne zavarava pred prvu trku na stazi Losail u Kataru. Odbrana titule je njegov ultimativni cilj, ali pobeda po njegovom stavu na prvoj trci nije realna onoliko koliko je poželjna situacija.

"Prva trka u sezoni je uvek posebna jer smo po običaju malo nervozniji nego što treba. Staza je tehnički zahtevna, a ja je smatram i posebnim tehničkim ispitom sezone. Mora se voditi računa o svemu, naročito o pesku koji se može naći na pisti”, kaže Mark Markez, a zatim ocenjuje svoje domete na prvoj trci u sezoni.

“Sa tehničke strane, mi mislimo da smo u boljoj poziciji na početku sezone nego što je to bio slučaj prošle godine. Sposobni smo za sustizanje podijuma i to je to. Znamo da će na trci biti jakih kočenja, pa će stabilnost piti bitan faktor. Pokušaćemo da radimo na stabilnosti već od četvrtka”, kaže Markez.

Umesto zaključka, Markez je naveo da je poslednji put u Kataru pobedio 2014. godine. Sudeći po prikazanoj brzini na testovima, uz napomenu da je tempo na trci u poređenju sa brzim, samostalnim krugovima neuporediva kategorija, Markez bi trebalo da bude zadovoljan podijumom. Po predsezonskom tempu, pobeda bi u ovom trenutku za Španca bila pravi dar s neba, jer “M1” motocikl Movistar Jamahe trenutno deluje podešenije. Videlo se to na primeru Vinjalesovih brzih krugova na testiranju.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar