Sjećanja - Na današnji dan... Partizanov treći Kup Koraća!

Kako su Divac, Sale i Paspalj ubili Kantu?! Podsećamo se još jednog važnog datuma iz istorije crno-belih. . .

Košarka 22.03.2017 | 21:50
Sjećanja - Na današnji dan... Partizanov treći Kup Koraća!
Legendarni trener Duško Vujošević “složio” je možda i najtalentovaniju generaciju u istoriji kluba iz Humske. Imena i karijere koje su kasnije napravili igrači poput Vlada Divca, Žarka Paspalja, Aleksandra Đorđevića i Predraga Danilovića najbolji su dokaz i prilog ovoj tvrdnji.

Stoga i ne čudi što je ova ekipa Partizana stigla do finala Kupa Radivoja Koraća, gde ju je čekao italijanski Kantu. U prvoj utakmici u gostima, beogradski crno-beli su poraženi sa ozbiljnih 13 poena razlike (89:76), ali nekako ni u jednom trenutku u klubu se nije pojavila sumnja da je to deficit koji će ova ekipa da prestigne u revanšu.

A ta revanš utakmica iščekivala se danima, odbrojavalo se “sitno” i tražila karta više. Na tribinama novobeogradske kultne Hale sportova stalo je, verovatno ni organizatori ne znaju baš najbolje kako, oko 6.000 ljudi. Toliko da nije imala gde igla da padne.



Već na poluvremenu Partizan je nagovestio kako će se ova utakmica odvijati, pošto su crno-beli imali zalihu od 12 poena. A prava magija je usledila tek u drugih 20 minuta.Divac je “eksplodirao”, radio je pod oba koša kao mašina. A klada su mu se pridružiliPaspalj i Đorđević, gostima iz Italije definitivno nije bilo spasa.

Kantu se predao u poslednja dva minuta, pa su Partizanove košarkaške bebe atraktivnim potezima u nekoliko navrata podigli na noge publiku u Hali sportova. Ekipi Kantua nije pomogla ni fenomenalna partija Antonela Rive koji je maltene jedini pružio otpor i ubacio 36 poena.

Ovaj trofej na neki način bio je i najava onoga što će uslediti tri godine kasnije u finalu Kupa šampiona u Istanbulu, iako su već u leto 1989. godine ekipu napustili Divac i Paspalj koji su odlučili da potraže sreću u NBA ligi...

PARTIZAN - KANTU 101:82 (55:43)

Hala: Hala sportova.
Gledalaca: 6.000.

PARTIZAN: Ðorđević 21, Nakić 5, Paspalj 22, Savović 8, Divac 30, Danilović 10, Vujačić 5, Popović, Prlinčević, Mutavdžić.

KANTU: Marcorati, Riva 36, Bosa 7, Tarner 18, Benson 13, Rosini 1, Đilardi 7, Kapeleti, Milezi, Foskini.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar