U Londonu četiri osobe stradale

Britanski list "Gardijan" objavio je fotografiju na kojoj se vidi muškarac za kojeg se sumnja da je odgovoran za napad ispred britanskog parlamenta.

Svijet 22.03.2017 | 21:02
U Londonu četiri osobe stradale
Na fotografiji se vidi kako zdravstveni radnici pružaju pomoć osumnjičenom napadaču u nosilima.

U međuvremenu, britanska ministarka unutrašnjih poslova Ember Rad poručila je da je bezbjednost britanskog naroda prioritet britanske vlade, prenio je Rojters.

"Glavni prioritet vlade je bezbijednost njenog naroda. Britanski narod će biti ujedinjen kako bi zajednički porazio one koji žele da povrijede vrijednosti koje dijelimo: vrijednosti demokratije, tolerancije i vladavine zakona", navela je Rad.

Kako prenosi "Gardijan", među poginulima je i jedan policajac i napadač.

Policija, koja inače događaje tretira kao "teroristički incident", ali još nije potvrđeno da li je u napadu učestvovao jedan ili dva napadača.



U ovom napadu stradale su četiri osobe, a među njima napadač i policajac.

10:13 - Troje učenika iz srednje škole Saint-Joseph iz mjesta Concarneau u Bretanji nalaze se među ranjenima u napadu u Londonu, saopštilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo navodi da je u kontaktu s britanskim vlastima.

Francuski premijer Bernard Cazeneuve također je potvrdio da su francuski srednjoškolci među ranjenima u napadu u Londonu.

Na Tweetu objavljenom u srijedu, Cazeneuve je ponudio podršku Britaniji, kao i "ranjenim francuskim učenicima, njihovim porodicama i školskim kolegama".

London je česta destinacija za francuske školske ekskurzije, prenosi AP.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar