EP: Srpski kadeti, ipak, idu na EP u Hrvatsku!

Veliki uspeh Ognjenovićevih kadeta – Orlići idu na Prvenstvo Evrope! Orlići se pobedom nad Crnom Gorom plasirali na završnu smotru - 1:0.  U poslednjem kolu "elit runde" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, naši kadeti savladali su Crnu Goru 1:0 i obezbedili plasman na završnu smotru turnira za kadete u Hrvatskoj.

Fudbal 22.03.2017 | 19:20
EP: Srpski kadeti, ipak, idu na EP u Hrvatsku!
Kadetska reprezentacija Srbije je uspela. Učenici Perice Ognjenovića igraće na završnoj smotri najboljih evropskih selekcija pošto je danas u trećem kolu elit runde savladala Crnu Goru. Uz trijumf Škotske nad Švajcarskom to je bilo dovoljno za konačan uspeh.

Nisu naši kadeti danas pružili blistavu partiju, ali su opravdali ulogu favorita protiv Crne Gore (1:0). Jedni gol na meču postigao je Stuparević u 57.minutu.

Orlići su bili bolji rival, imali su više šansi i do vođstva su mogli da dođu mnogo ranije. Kapiten i najbolji igrač naše selekcije Armin Đerlek je promašio jedanaesterac u 13.minutu. Tačnije, pročitao ga je golman Crne Gore Popović. Međutim, taj detalj se brzo zaboravio. Orlići idu dalje.

Srpski kadeti su uspeli!

Generacija fudbalera rođenih 2000. i mlađih obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u tom uzrastu koje se ove godine održava u Hrvatskoj pošto je u poslednjem kolu "elit runde" kvalifikacija savladala Crnu Goru - 1:0 (0:0)!

Golom Filipa Stuparevića u 57. minutu, Srbija je stigla do šestog boda u ovom delu kvalifikacija, u kojima je kadete vodio Perica Ognjenović, dok je u prvom delu kvalifikacija selektor bio Ilija Stolica, a tamo su im se iz ove grupe pridružili i prvoplasirani Škoti koji su savladali Švajcarsku.

Srpski kadeti su boraveći u Škotskoj izgubili od domaćina (0:1), ali su slavili u preostala dva meča protiv Šjvacarske (2:1) i Crne Gore (1:0) i kroz drugo mesto na tabeli prošli dalje.

Selektor Perica Ognjenović istakao je da ovo veliki uspeh s obzirom na jaku grupu.

"Protiv Crne Gore smo bili dominantni tokom celog meča, a da nismo promašili penal u ranoj fazi uveren sam da bi i rezultat bio ubedljiviji. Bez obzira, cilj je ostvaren, idemo na Prvenstvo Evrope sa jasnom željom da na pravi način odgovorimo izazovu tako velikog takmičenja", kazao je on.

Prvenstvo Evrope za kadete održava se u Hrvatskoj od 3. do 19. maja.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar