Podolski večeras posljednji put "elf": "Jedan od najvećih!"

Poslednji put u karijeri Lukas Podolski poneće dres reprezentacije Nemačke, a selektor Joahim Lev nije štedeo pohvale na račun sjajnog fudbalera. . .

Fudbal 22.03.2017 | 20:00
Podolski večeras posljednji put "elf": "Jedan od najvećih!"
Lukas Podolski (32) će ove srede odigrati 130., a ujedno i poslednji meč za Nemačku.

Sjajni (krilni) napadač je još posle Evropskog prvenstva u Francuskoj, na kome je igrao samo 18 minuta, najavio da više neće nastupati za "pancere", a idealna prilika za oproštaj je u prijateljskom meču protiv ljutog rivala njegove reprezentacije - Engleske.

Podolski će kao kapiten predvoditi svoje saigrače na Signal Iduna Parku i na tom meču će reći "zbogom" navijačima koje je uveseljavao sve ove godine.

Imaće priliku i da dođe do svog 49 (ili možda 50?) gola u dresu "elfa" pošto je od debija u januaru 2004. godine kod Rudija Felera - postigao čak 48, što ga stavlja na treće mesto najboljih strelaca u istoriji ove uspešne reprezentacije. Bolji su samo Gerd Miler (68) i Miroslav Klose (71)!

Fudbaler poljskog porekla je jedan od onih koji su u dresu reprezentacije uvek pokazivali više nego u klubu, pa se može reći da je na "reprezentativnom nivou" bio samo u Kelnu, ali je bez obzira na slabije igre, ali i manju minutažu, bio član nacionalnog tima i u vreme kada je igrao za Bajern, Arsenal, Inter ili Galatasaraj.

Od narednog leta igraće i u Japanu za Visel Kobe.

"Lukas je nezamenljiv. Zajedno smo bili na mnogo turnira, bilo je padova, ali smo dotakli i najveće visine. Nedostajaće nam taj fudbaler, ali pre svega čovek Lukas Podolski", kazao je njegov selektor Joahim Lev.

Kada god je bilo potrebno – odazivao se u reprezentaciju, pogađao kada drugi nisu mogli...

"On je jedan od najvećih fudbalera koji su igrali za Nemačku", dodao je Lev.

"Poldi" je uzvratio istom merom, komplimentima je zasipao čoveka za koga kaže da je sjajan stručnjak, ali se pomalo šalio i sa prevodiocima i tako ih "prevario" i kazao da je Filip Lam, koji ide u penziju na kraju sezone, potpisao za Čikago, umesto Bastjana Švajnštajgera.

Da li da sakrije nervozu pred meč, ali teško da će večeras sakriti emocije...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar