Dobre vijesti za Efes, loše za Željka!

Fenerbahče će u naredni meč Evrolige ući drastično oslabljen, nakon što je Luiđi Datome u utorak povredio rame.

Košarka 23.03.2017 | 16:45
Dobre vijesti za Efes, loše za Željka!
Efes i Fenerbahče sastaće se u četvrtak od 18.30 u derbiju 28. kola Evrolige.

Za trenutno osmoplasiranog domaćina je ta utakmica važna jer se grčevito bori za plasman u Top 8, dok gosti žele makar da ostanu na četvrtom mestu i tako obezbede prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa.

Kako stoje stvari, Efes će u gradskom derbiju biti izraziti favorit, kako zbog forme (šest pobeda u poslednjih sedam kola), tako i zbog vrlo nepovoljnog zdravstvenog biltena u timu Željka Obradovića.

Osim ranije povređenih Kostasa Slukasa (operisao koleno) i Bogdana Bogdanovića (skočni zglob), trofejni trener u narednom periodu neće moći da računa ni na Luiđija Datomea.

Italijan je u porazu od Makabija u utorak povredio rame i rečeno mu je da mora da pauzira tri nedelje, što znači da će se vratiti na početku ili tokom četvrtfinalne serije.

Bez ove trojice igrača, sa Diksonom kao glavnim organizatorom igre, Fenerbahče ne liči na ekipu koja bi trebalo da se bori za titulu prvaka Evrope i lako bi moglo da se desi da ga Baskonija (ima pobedu manje i međusobni skor 2-0) već u četvrtak uveče potisne sa četvrtog mesta na tabeli.

Podsetite se kako je Fener izgubio od Makabija...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar