Propala i treća licitacija

Ni treća licitacija za prodaju bijeljinske Fabrike šećera u stečaju nije uspjela, jer nije bilo zainteresovanih za kupovinu imovine koja je danas ponuđena za 11 miliona i 800 hiljada KM, što je 50 odsto od procijenjene vrijednosti.

Republika Srpska 22.03.2017 | 17:05
Propala i treća licitacija
Iako je imovina bijeljinske ”Šećerane” ponuđena upola cijene, nije bilo zainteresovanih kupaca. Stečajni upravnik - razočaran.
“Pa, nismo očekivali da se danas na trećoj licitaciji ne pojavi niko. Smatram da je ova cijena solidna, ali evo, otkud znamo, možda ćemo u nekom narednom periodu postići i veću cijenu”, rekao je Lazo Đurđević.

Odmah nakon propale licitacije održan je i Odbor povjerilaca, koji je donio odluku da se podnese zahtjev sudu za sazivanje Skupštine povjerilaca, koja će najvjerovatnije na sljedećem sastanku odlučivati o drugačijem metodu prodaje, rekao je pravni zastupnik povjerilaca “Šećerane” Faik Muhić.

“Najvjerovatnije će se ići na to da se izvrši reorganizacija pravnog lica, odnosno da se prodaja imovine neće vršiti na ovaj način, nego da će se pokušati naći strateški partner, koji je zainteresovan da kupi pravno lice i da nastavi dalje proizvodnju šećera”, objasnio je Muhić.

On je dodao da je taj metod, vjerovatno, prihvatljiv strateškim partnerima, jer se to, zaključuje on, vidi iz nekih pisama namjere koja su pristigla na adresu fabrike. Međutim, nije otkrivao više detalja.

“Još to nisu konkretne ponude, ali postoje određeni interesi nekoliko pravnih lica za ulazak u fabriku i nastavak proizvodnje”, kratak je bio pravni zastupnik povjerilaca.

Za razliku od Nuhića, Đurđević je bio manje tajanstven. Otkrio je da su nedavno predstavnici jedne vijetnamske kompanije koja se pominje kao potencijalni kupac, osim sa ministrom Stevom Mirjanićem, kontakt ostvarili i sa predstavnicima fabrike.

“Sad tražimo zakonsko rješenje kako i na koji način to da se provede, ako budu ostali pri tome”, riječi su stečajnog upravnika.

Procijenjena vrijednost imovine „Šećerane“ iznosi 23,74 miliona KM, priznata potraživanja povjerilaca oko 16,5, dok su obaveze prema radnicima oko sedam miliona maraka. Skupština povjerilaca biće održana u narednih mjesec do mjesec i po dana, kada bi trebalo da bude poznato na koji način će se “Šećerana” ubuduće prodavati.

BN televizija

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

NN

22.03.2017 16:13

Propao mozak, ko zna po koji put KO JE UPROPASTIO TAJ GIGANT ?

ODGOVORITE
Name

korn

22.03.2017 16:47

Druze TITO dolazi više!

ODGOVORITE
Name

SitniPodobni

22.03.2017 17:08

Naci ces ti Djurdjevicu rjesenje,ne sumnjamo u tvoje sposobnosti koje si pokazao i pokazujes u svim firmama sirom RS,posto si izgleda jedini sposoban ili mozda podoban za to.Ali vrijeme ce pokazati sta ce biti sa secerane koja u sred Semberije ne radi.

ODGOVORITE
Name

srndac

22.03.2017 17:12

Ma ja... Al zato su puna usta poznavanja gdje je vehabijski punkt, sta je starije kokoska ili jaje, i naravno poznavanje istorije.. A secerane, zeljeznice, fabrike propadaju...

ODGOVORITE
Name

Milee

22.03.2017 18:08

Castim sa pivom i problem rjesen...

ODGOVORITE
Name

Zool

22.03.2017 19:36

Dali bi se u njoj mogao napraviti neki stadion a u šećer pakovati drogu.Ako bi prodajte je Bijeljinskom Gadafiju.

ODGOVORITE