Zimonjić: Đoković želi da igra protiv Španije!

Nenad Zimonjić, selekor Dejvis Kup reprezentacije Srbije, kaže da Novak Đoković želi da igra u četvrtini finala protiv Španije.

Tenis 24.03.2017 | 15:45
Zimonjić: Đoković želi da igra protiv Španije!
Zimonjić ističe da najbolji teniser naše zemlje najbolje zna u kakvom je fizičkom stanju, dodajući da je siguran da će Novak uraditi sve kako bi se na vreme oporavio da igra protiv 'Furije'.

"Verujem da će Novak biti spreman za četvrtfinale. On najbolje zna kako mu je telo i shodno tome mislim da će praviti plan za Dejvis kup i ostale turnire. Svakako želi da igra protiv Španije. Uradiće sve da se oporavi i bude spreman", poručio je Zimonjić za 'Sportski žurnal' sa Floride.

Đoković, posle gubitka prvog mesta u finišu prošle sezone, igra veoma loše ove godine – posle titule u Dohi, rano je eliminisan na prvom grend slemu sezone Australian Openu, u Akapulku je zaustavljen od stran Nika Kirjosa u četvrtini finala, dok je Australijanac bio bolji od njega i na nedavno završenom Mastersu u Indijan Velsu.

Na sve to, Novak ima problema s povredama, pošto je otkazao učešće na Mastersu u Majamiju zbog problema sa laktom.

Tim Nenada Zimonjića želi da pred domaćom publikom napravi korak bliže "salatari", koju su već osvajali 2010. godine.

Ipak, veliko je pitanje na koji tim će igrač-selektor Zimonjić moći da računa na tom meču? Zapravo, ključno je da li će najbolji srpski igrač Novak Đoković moći da igra protiv Španije.

Drugi teniser sveta prinudno je morao na bolovanje. Problem sa laktom, koji ga muči već duže vreme, pogoršao se tokom mastersa u Indijan Velsu, pa je morao da otkaže učešće i na turniru u Majamiju, na kojem je prošle godine osvojio titulu.

Lekari su mu savetovali da povreda mora da bude u potpunosti sanirana, jer bi u suprotnom moglo da dođe do novih komplikacija, tako da se ne zna kada će se Đoković vratiti na teren.

Zimonjić, ipak, veruje da bi Novak mogao da pomogne nacionalnom timu na meču protiv Španije.

Ipak, drugi reket sveta je, takođe, svestan i rizika ukoliko se prerano vrati na teren.

Zimonjić je optimista jer će Đoković imati tri nedelje za oporavak. Od eliminacije sa Indijan Velsa do početka Dejvis kup meča proći će 20 dana. A onda samo sedam dana nakon četvrtfinala Dejvis kupa počinje sezona na šljaci. Sve to sigurno će uticati na odluku Đokovića.

Duel Srbije i Španije, za koju neće igrati Rafael Nadal, na programu je od sedmog do devetog aprila u beogradskom Pioniru.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar