Tramp zabranjuje laptopove i tablete u avionima

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa potvrdila je da će uvesti nove zabrane o korišćenju elektronskih uređaja na letovima sa 10 aerodroma, uglavnom iz zemalja sa Bliskog istoka i severne Afrike, kao odgovor na nespecifičnu terorističku pretnju.

Zanimljivosti 22.03.2017 | 13:40
Tramp zabranjuje laptopove i tablete u avionima
Zabrana unošenja elektronskih uređaja odnosi se na putnike koji dolaze u SAD iz Jordana, Egipta, Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Maroka i Katara i to na elektronske uređaje veće od mobilnih telefona, poput tableta, prenosivih DVD plejera, laptopova i kamera.

Zabrana se odnosi na aerodrome u Amanu, Kairu, Kuvajtu, Dohi, Dubaiju, Istanbulu, Abu Dabiju, Kazablanki, Maroku, Rijadu, Džedi i Saudijskoj Arabiji.

Zvaničnik američke vlade prethodno je izjavio za Rojters da američki pružaoci telefonskih usluga neće biti na udaru zbog ove zabrane, dodavši da se zabrana odnosi na uređaje veće od mobilnog telefona.

Prema navodima američkih zvaničnika, ova odluka nema veze sa namerom američkog predsednika da se uvede zabrana ulaska u SAD.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar